İlk hafta ders olur mu? Okullar yarın açılıyor, yoklama alınacak mı? 4 Şubat 2019

İlk hafta ders olur mu? Okullar yarın açılıyor, yoklama alınacak mı? 4 Şubat 2019

Yarın okulların ikinci dönemi başlıyor. İlk günden ders işlenir mi, ilk hafta yoklama alınır mı? soruları da sorulmaya başlandı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı eğitim-öğretim yılı takvimine göre 4 Şubat 2019'da sömestr tatili sona eriyor. Yaklaşık 18 milyon öğrenci için yarın ilk ders zili çalmış olacak. İkinci dönemin ilk haftasında ders işlenir mi, yoklama alınır mı gibi sorular ise öğrenciler tarafından yanıtlanmayı bekliyor. İşte detaylar.

2018-19 Eğitim Öğretim yılı ikinci yarısı yaırn (4 Şubat 2019) başlıyor. İlk hafta yoklama alınır mı, ilk günlerde ders işlenir mi? Öğrenciler bir yandan son hazırlıklarını tamamlarken diğer yandan bu soruların yanıtını arıyor. Yarıyıl tatilinin ardından 2018-2019 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi, yaklaşık 18 milyon öğrenci ile 1 milyonu aşkın öğretmen için yarın başlayacak.

OKULUN İLK HAFTASI DERS OLUYOR MU? YOKLAMA ALINIYOR MU?

Okul öncesinde 1 milyon 542 bin 491, ilköğretimde 10 milyon 840 bin 709 ve ortaöğretimde 5 milyon 391 bin 580 olmak üzere toplam 17 milyon 774 bin 780 öğrenci ve 1 milyon 121 bin 225 öğretmenin 18 Ocak'ta başlayan yarıyıl tatili yarın sona erecek.

Eğitimin ikinci yarıyıl dönemi 14 Haziran Cuma günü sona erecek. 2019-2020 eğitim öğretim yılı ise 16 Eylül Pazartesi günü başlayacak. İkinci dönem, ortaokul öğrencileri ve lise son sınıf öğrencileri için sınav heyecanıyla geçecek.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından aski yönde açılama yapılmadığı için sömestr sonrası ilk hafta yoklama alınacak. Dersler de kaldığı yerden müfredata göre ilk hafta itibariyle devam edecek.

ÖĞRENCİLERE 'DEVAMSIZLIK' UYARISI

Milli Eğitim Bakanlığı’nca (MEB) yapılan yeni düzenleme ile liselerde okuyan ve devamsızlık yapmayan öğrenciler için yeni bir ödül mekanizması hayata geçirilecek. Bu kapsamda, öğrencilerin teşekkür, takdir ve üstün başarı belgesi almaları için başarı ortalamalarının yanında özürsüz devamsızlık sürelerinin 5 günü geçmemesi gerekecek. Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek.

Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek. Ancak üniversite hastaneleri, eğitim ve araştırma hastaneleri veya tam teşekküllü hastanelerde kontrol kayıtlı sürekli tedaviyi ya da organ naklini gerektiren hastalığı bulunanlar, tam zamanlı kaynaştırma yoluyla eğitimlerine devam eden özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler ve özel eğitim meslek liselerine kayıtlı olan öğrenciler, sosyal hizmet, emniyet ve asayiş birimlerinin resmi raporları doğrultusunda koruma ve bakım altına alınanlar ile tutuklu öğrencilerin özürsüz devamsızlık süresi 10 günü geçmemek kaydıyla toplam devamsızlık süresi 60, tam zamanlı kaynaştırma, bütünleştirme yoluyla eğitimlerine devam eden özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler ve özel eğitim meslek liselerine kayıtlı olan öğrencilerin özürsüz devamsızlık süresi 20 günü geçmemek kaydıyla toplam devamsızlık süresi 70 gün olarak uygulanacak.

YKS BAŞVURULARI 12 ŞUBAT'TA BAŞLIYOR

Milli Eğitim Bakanlığınca Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav 1 Haziran'da gerçekleştirilecek. 8. sınıf öğretim programları esas alınarak yapılacak sınav, iki bölüm halinde ve aynı gün uygulanacak. Sınavda çoktan seçmeli 90 soru sorulacak.

ÖSYM'nin internet sitesinden duyurulan takvime göre de 2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) 1. oturumu (TYT) 15 Haziran'da, 2. oturumu (AYT) ile yabancı dil oturumu 16 Haziran'da yapılacak. YKS başvuruları 12 Şubat-6 Mart'ta alınacak. YKS için geç başvuru tarihi ise 19 Mart olarak belirlendi. Sınav sonuçları 18 Temmuz'da açıklanacak.

2018-2019 OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK?

Yaklaşık 18 milyon öğrenci ile 920 bin 524'ü resmi eğitim okullarında, 200 bin 701'i de özel okullarda görev yapan toplam 1 milyon 121 bin 225 öğretmen 4 Şubat'ta ikinci döneme başlayacak. MEB'in yayınladığı takvime göre, 2018-2019 eğitim öğretim dönemi 14 Haziran 2019 Cuma günü sona erecek.

2019 LGS NE ZAMAN?

TEOG'un kaldırılmasının ardından ilk defa geçtiğimiz yıl uygulanan LGS sınavının 2019 yılında hangi tarihte yapılacağı belli oldu. MEB yaptığı açıklama ile birlikte, LGS kapsamındaki merkezi sınavın 1 Haziran 2019 tarihinde yapılacağını bildirdi.

LGS NASIL OLACAK? OTURUM SÜRESİ ARTIRILDI

Bakanlık, sayısal alan sınav oturumunda 60 dakika olan sürenin 20 dakika uzatılmasını kararlaştırdı. Buna göre, sınavın birinci bölümü 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve 75 dakika süre verilecek. İkinci bölüm ise 40 soruluk sayısal alan testinden oluşacak ve 80 dakika süre tanınacak.

Yarın okulların ikinci dönemi başlıyor. İlk günden ders işlenir mi, ilk hafta yoklama alınır mı? soruları da sorulmaya başlandı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı eğitim-öğretim yılı takvimine göre 4 Şubat 2019'da sömestr tatili sona eriyor. Yaklaşık 18 milyon öğrenci için yarın ilk ders zili çalmış olacak. İkinci dönemin ilk haftasında ders işlenir mi, yoklama alınır mı gibi sorular ise öğrenciler tarafından yanıtlanmayı bekliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN