İmamoğlu: Böyle birisi benimle çalışamaz

İmamoğlu: Böyle birisi benimle çalışamaz

"Bekarlarla itfaiyecileri buluşturalım, gece düzenleyelim, arkadaşları kaynaştıralım" dediği iddia edilen İBB Genel Sekreter Yardımcısı Meltem Şişli'yle ilgili konuşan İmamoğlu, "İncelemelerimizi başlattık, herhangi bir kişi vatandaşa giyim ve kuşamından dolayı hakaret edemez. Böyle birisi benimle çalışamaz" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli´nin İSMEK´te kadın çalışanlara yönelik sarfettiği iddia edilen sözleri ile ilgili soruları yanıtladı.

Konuyu incelemeye aldıklarını belirten İmamoğlu, "31 Ocak itibariyle süreci kurum içerisinde inceliyoruz. Bu konuda incelemelerimizi başlattık. İkincisi zaten bu konuyla ilgili yasal bir süreç de başlatıldı. Sürecin sonucu bizim, kurumumuz ve çalışma arkadaşımız açısından elbette çok önemli. Benim olduğum hiçbir yerde hiçbir çalışma ve yol arkadaşım, hiç kimseye -ister çalışma arkadaşlarımdan birisine ister herhangi bir vatandaşa- inancından, etnik kökeninden, yaşam biçiminden, giyim ve kuşamından dolayı hiçbir şekilde hakaret edemez, incitemez. Zira bu şekilde davranan bir insan zaten benimle çalışmak istemiyor demektir. Bu insanla benim yan yana durma şansım yok. Böyle bir insanın da benim yanımda yeri olamaz. Bu kadar net. Bu konunun üzerinden, benim hassasiyetimi başka bir yöne çekmeye çalışanlara bunu duyuralım. İBB’yi geçim kaynağı yapmış bazı medya kuruluşlarının da kadın yöneticimize ahlaksızca saldırmalarına izin vermeyeceğiz" diye konuştu. 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞLARDI

İşten çıkarılan İSMEK bölge sorumlusu 14 kadın İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli’nin kendilerine hakaret ettiği iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Kadınlar, Genel Sekreter Yardımcısı Şişli'nin, "Bekarlarla itfaiyecileri buluşturalım, gece düzenleyelim, arkadaşları kaynaştıralım" dediğini iddia etmişti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) 27 Ocak’ta işten çıkarılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Kursları (İSMEK) bölge sorumlusu 14 kadın İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli hakkında kendilerine 7 ay boyunca hakaret ettiği ve mobbing uyguladığı iddiasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda bulunan kadınlar, Genel Sekreter Yardımcısı Şişli’nin ‘Hakaret’, ‘Görevi kötüye kullanma’ ve ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçlarından cezalandırılmasını talep etti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN