İmamoğlu'ndan kadrolaşma iddialarına cevap: Söküp atacağız

İmamoğlu'ndan kadrolaşma iddialarına cevap: Söküp atacağız

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediyede kadrolaşma olduğu iddialarına cevap verdi: Bugüne kadarki siyaset süresince, geçmiş dönemlerinde partizanlığı her koridoruna soktular bu kurumun. Biz de bunu tamamen söküp atmanın içerisindeyiz. Ve bunu başaracağız.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu 'belediyede kadrolaşma' iddialarına cevap verdi.

İBB Başkanı İmamoğlu, yaklaşık 30 bin kişinin başvurduğu itfaiye eri alım sınavının yazılı bölümünü geçip, spor parkurunda yarışmaya hak kazanan adaylarla bir araya geldi.

50 KADIN İTFAİYE PERSONELİ ALINACAK

İBB İtfaiyesi tarihinde, yangın söndürme dahil, arama-kurtarma faaliyetlerinde ilk kez görev yapacak 50 kadın personel alımı yapacaklarını aktaran İmamoğlu, adaylarla sohbet edip, parkurda gösterdikleri performanslara tanıklık etti.

İmamoğlu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da burada yanıtladı. İmamoğlu, “Bir süredir sosyal medyada dolaşıma giren bir video var. CHP İl Başkan Yardımcısı’nın işe alım süreciyle ilgili yaptığı açıklamalarla ilgili. Bu video, kadrolaşma ve liyakat konularında tartışmaya yol açtı, değerlendirmelerinizi alabilir miyiz?” sorusuna şu yanıtı verdi:

"NE KİMSEYE YAŞAMINI NE PARTİSİNİ SORDUK"

“Bırakın böylesi bir tartışmayı; İBB uzun yıllardır ilk defa adil bir biçimde insan kaynağı edinim süreçlerini paylaşıyor. Burada olan, olmayan herkese soruyorum. İBB önünde daha önce bir başvuru kuyruğu gördünüz mü; hatırlıyor musunuz? Herkes bir hafızasını kontrol etsin. İkincisi; İBB’nin son yıllarına, 10, 15, 20 yılına bir bakın. Hiçbiriniz, bir işe alım ilanı diye bir şey gördünüz mü? Bakın sadece şuraya, 30 bin kişi, e-devlet üzerinden başvuru yaptı. Bine yakını kabul gördü. Bu yarışmanın içinden de hak eden sürecin içine dahil olacak. Az önce sorduk; Türkiye’nin farklı yerlerinden, insanlar katılmış. Ne kimseye yaşamını ne partisini sorduk.

İnsanlar ne yapıyorlarsa, karşısındakini kendisi gibi bilirler. Ne yazık ki bugüne kadarki siyaset süresince, geçmiş dönemlerinde partizanlığı her koridoruna soktular bu kurumun. Biz de bunu tamamen söküp atmanın içerisindeyiz. Ve bunu başaracağız.

"MALUM PARTİ İKTİDARDAYKEN PARTİYE ÜYE OLMAYAN İŞE GİREMİYORDU"

Ben, iyi biliyorum ki, sağır sultan duymuştur. İyi biliyorum ki, malum siyasal parti iktidar iken, burada o partiye üye olmadan hiç kimsenin işe giremediğini duymayan kalmadı, Türkiye’de. Dünya bile duyuyor artık. Bu kadar acı bir süreç yaşattılar. Biz ise çağdaş, adil bir dönemi başlattık. Bakın; liyakat zincirini kırdıkları için ülkenin gençleri mutsuz. ‘Ben bu ülkeyi, fırsatını bulsam terk ederim’ diyenler, neredeyse üçte ikisi gençlerin. Öylesi bir ortam yaşıyoruz. Biz, bunu tersine çevirmeye geldik. Doğrudur, bizim aldıklarımız içerisinde Cumhuriyet Halk Partili var, İYİ Partili var, Saadet Partili var, HDP’li de var, MHP’li de var.

Bir şey söyleyeyim mi size? Bizim aldıklarımız içerisinde AK Partili de var. Umurumuzda değil; bizim insanımız. Yeter ki buraya liyakati ile girsin. Ne yaptılar da devlete girdiler? KPSS puanına göre sıralama yapıldı. O sıralamaya göre insanlar buraya geldi, katıldı. Bin tane insanımız yarışacaklar. Yarışmanın sadece sportif tarafı yok, başka kulvarları da var. Bütün bunlar sonuçlanacak, ardından 250 kişi alınacak.

"BENİM NAZARIMDA KIYMETİ OLMAYAN DEDİKODULAR"

Bütün işlerimizi böyle yapıyoruz. Ama onlar ne yaptılar, nasıl devrettiler? Bir örnek daha vereyim size. İki seçim arası, o kadar sokaklardaydık, caddelerdeydik, beraber geziyorduk, bizi ya da rakibimizi takip edenlerdendiniz. Hiçbiriniz, o iki seçim arası eleman alınıyor diye bir ilan gördünüz mü? Görmediniz, duymadınız. 2 bin 500 insan niye alındı? Kimdi onlar? Oy için mi? Onlara da üzülüyorum. Yine o dönemde 400’e yakın İSKİ’ye, memur alımı yapıldı. Bir taneniz, herhangi bir sınav duydu mu? Bakın biz, göreve başladığımızdan beri böyle yönetiyoruz. Onlar boş işler. Benim nazarımda hiçbir kıymeti olmayan dedikodular, münazaalar, konuşmalar.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN