İBB'den bebek sahibi dar gelirli ailelere 'Beşik Desteği'

İstanbul'da ihtiyaç sahipleri için büyük önem arz eden İBB'nin 'Askıda' dayanışma kampanyalarının ardından, yeni doğan bebek sahibi aileler için temel ürünler içeren 'Beşik Desteği' hayata geçiriliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), koronavirüs salgını döneminde geçimini sağlamakta zorlanan, işini kaybeden vatandaşlar için başlattığı 'Askıda' destek paketleri, ücretsiz Halk Süt dağıtımı, Halk Ekmek'in uygun fiyatlı ürünleri, yardımlaşma kampanyaları büyük ilgi gördü.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Halk TV'de katıldığı '20. Saat' programında artan kent yoksulluğuna dikkat çekerek dar gelirli aileler için yeni bir dayanışma başlatacaklarını açıkladı. Ailelere, yenidoğan bebekleri için 3-4 aylık yardımlar yapılacağını belirten İmamoğlu, ihtiyaç paketinde bez, mama ve giysi gibi temel ürünlerin bulunduğu 'Beşik Desteği' yer alacağını söyledi.

2021-01-30-172216.jpg

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI YARDIM KAMPANYASINI DURDURMUŞTU

Kovid-19 salgın hastalığı vakasının ülkemizde ilk kez görüldüğü Mart 2020'de İBB'nin, maddi sıkıntı yaşayan vatandaşlar için başlattığı bağış kampanyası İçişleri Bakanlığı tarafından yasaklanmış ve devlet bankasında toplanan paralar bloke edilmişti. İBB'nin yeni başlattığı Askıda Eğitim Destek Paketi ve yeni doğan bebek sahibi ailelere yönelik yardım kampanyasına da yasak getirilip getirilmeyeceği merak konusu oldu.

'ASKIDA' KAMPANYALARINA YOĞUN İLGİ

İBB, yasaklanan yardım kampanyasının ardından Askıda Fatura projesini başlatmıştı. İhtiyaç sahipleriyle hayırseverleri buluşturan uygulamaya katılım katlanarak büyüdü ve bugüne kadar ihtiyaç sahibi 199 bin 244 kişinin faturası ödendi.

Askıda Fatura'ya yeni eklenen Aile Destek, Anne-Bebek Destek ve Eğitim Destek paketleri ile askıdan alınan faturalara ek olarak yardımseverler, temel ihtiyaçlara da destek olmaya başladı.

es7v7q6xeaefr32.jpg

30 MİLYON TL BAĞIŞ İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRILDI

Aile Destek Paketi ile bugüne kadar muhtaçlık sınırı altında geliri olan 7 bin 500'ün üzerinde haneye destek olundu. 0-3 yaş arası 1 ya da 1'den fazla çocuk sahibi olmaları nedeniyle yoksullukları derinleşen yaklaşık 7 bin aile, Anne-Bebek Destek paketiyle çocuklarının ihtiyaçlarının bir kısmını yardımseverlerin destekleriyle sağladı. Yaklaşık 3 bin ihtiyaç sahibi üniversite öğrencisi de hayırseverlerin desteklerinden yararlandı.

Alan elin veren eli görmediği, tamamen şeffaf ve sorgulanabilir ortam gerçekleşen yardımların ihtiyaç sahipleri olduğu tespit edilmiş Askıda Destek kampanyasına yapılan toplam bağışlar, 30 milyon TL'yi aştı.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE KURBAN BAĞIŞI

İBB, İstanbul Vakfı aracılığıyla, Kurban Bayramı öncesinde internet üzerinden başvuru yöntemiyle, bağış kampanyası düzenledi. Kampanya, kısa sürede hedeflenen sayıda hissedara ulaştı. Konservelenen kurbanlıklar, ihtiyaç sahibi 132 bin aileye ulaştırıldı.

İBB 'ASKIDA' DAYANIŞMA KAMPANYALARINA NASIL BAŞVURULUR?

'Askıda' dayanışma kampanyalarıyla ihtiyaç sahibi oldukları tespit edilen vatandaşların temel ihtiyaçları gideriliyor. Kampanyadan yararlanmak isteyen İstanbul'da ikamet eden vatandaşlar, İBB'nin sosinc.ibb.gov.tr adresinden başvuruda bulunabilir.

Kampanya hakkında merak edilenler, askidafatura.ibb.gov.tr/SSS adresinden öğrenilebilir.

İBB 'ASKIDA FATURA' İHTİYAÇ SAHİBİ BAŞVURU FORMU

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN