İBB'nin 'Askıda Eğitim Destek Paketi' ile 24 saatte 1405 öğrenciye maddi yardım sağlandı

İBB'nin 'Askıda Eğitim Destek Paketi' ile 24 saatte 1405 öğrenciye maddi yardım sağlandı

İBB Askıda Eğitim Destek Paketi'ne nasıl başvurulur, belli oldu. Hayırseverler ile üniversite eğitimini İstanbul'da sürdüren ihtiyaç sahibi öğrencileri bir araya getiren 'Askıda Eğitim Destek Paketi' yoğun ilgi görüyor. Geçimini sağlamakta zorlanan öğrenciler, İBB askıda eğitim başvurularını sosinc.ibb.gov.tr adresinden yapabilir.

İBB Askıda Eğitim Destek Paketi başvuru sayfası, yoğun ilgi görüyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs (covid-19) döneminde ihtiyaç sahipleri için başlattığı sosyal destek kampanyasına, üniversite öğrencilerini de dahil etti. Hayırseverler, ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen üniversite öğrencilerine tamamen online ve şeffaf ortamda 250 TL'lik yardımda bulunabiliyor. Sosyal destek, öğrencilerin İstanbulkart'larına yatırılıyor.

İBB ASKIDA EĞİTİM DESTEK PAKETİ NEDİR?

İBB, İstanbul'da okuyan üniversite öğrencileri için geçinmelerine katkı sağlamak amacıyla 'Eğitim Destek Paketi'ni hayata geçirdi. Hayırseverlerin maddi yardımlarla oluşturan fon, daha önceden İBB'ye başvuru yapmış ve ihtiyaç sahibi olduğu onaylanmış öğrencilere 250'şer TL olarak dağıtılıyor.

'Askıda Fatura', 'Aile Destek Paketi', 'Anne-Bebek Destek Paketi'nde sonra eklenen 'Eğitim Destek Paketi'nden yararlanmak isteyen 5 bin 19 öğrenci başvuruda bulunmuş durumda. Son 24 saatte ise 1405 öğrenciye 250 TL destek ulaştırıldı.

esf7k90xcaayu8t.jpg

İBB ASKIDA EĞİTİM DESTEK PAKETİ'NE NASIL BAŞVURULUR?

'Eğitim Destek Paketi'nden faydalananlar, ihtiyaç sahibi oldukları tespit edilmiş üniversite öğrencilerinden oluşuyor. Kampanyadan yararlanmak isteyen İstanbul'da okuyan üniversite öğrencileri, İBB'nin sosinc.ibb.gov.tr adresinden başvuruda bulunabilir.

Yapılan yardım, doğrudan üniversite öğrencilerinin İstanbulkart'ına yatırılıyor ve öğrenci SMS ile bilgilendiriliyor. İstanbulkart, toplu taşıma araçları dışında bazı marketlerde de kullanılabiliyor.

Kampanya hakkında merak edilenler, askidafatura.ibb.gov.tr/SSS adresinden öğrenilebilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN