ABB askıda fatura başvurusu nereye yapılır? Ankara BB askıda fatura ödemesi nasıl yapılır?

ABB askıda fatura başvurusu nereye yapılır? Ankara BB askıda fatura ödemesi nasıl yapılır?

Ankara Büyükşehir Belediyesi askıda fatura başvurusu nasıl yapılır? ABB askıda fatura ödemesi nasıl yapılır? sorularının yanıtları internette araştırılıyor. 'İhtiyaç sahibi talep formu' sayfasına haberimizden ulaşabilirsiniz. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), koronavirüs (corona virüs) salgın hastalığı dolayısıyla işini kaybeden veya iş yapamaz hale gelerek geçim sıkıntısı çeken vatandaşların faturalarının hayırseverler tarafından ödenebilmesini sağlayacak askıda fatura uygulamasını hayata geçirdi. İşte Mansur Yavaş'ın 'Ankara Tek Yürek' uygulamasının detayları...

'Ankara Büyükşehir Belediyesi askıda fatura uygulamasına nasıl başvurulur?', 'Ankara BB askıda fatura uygulamasına kimler başvurabilir?', 'Askıda fatura ödemesi nasıl ve nereye yapılır?' sorularının yanıtlarını sayfamızda aktardık. ABB Başkanı Mansur Yavaş, 'askıda fatura' uygulaması başlattıklarını açıkladı. Özellikle corona virüs (koronavirüs) salgın hastalığının baş gösterdiği şu günlerde geçim sıkıntısı çeken veya ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara yardım edilmesi hedefleniyor. 'Askıda fatura sorgulama ekranı' ve 'ihtiyaç sahibi talep formu' detayları...

ASKIDA FATURA NEDİR?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı (ABB) Mansur Yavaş tarafından hayata geçirilen 'Ankara Tek Yürek' uygulaması, ihtiyaç sahibi vatandaşların faturalarını internet üzerinden askıya bırakabilmelerini sağlıyor. Hayırseverler, tamamen www.ankaratekyurek.com adresinde online hizmet veren platform sayesinde, ihtiyaç sahibi vatandaşların faturalarını ödeyebilecek, toplu taşıma kartına para yükleyebilecek, nakdi yardımda bulunabilecek.

'ANKARA TEK YÜREK' UYGULAMASIYLA NELER YAPILABİLİYOR?

Askıda fatura uygulaması şimdilik sadece ASKİ kurumunu kapsıyor. Yani askıda fatura uygulamasında şimdilik sadece su faturalarının askıya bırakılması mümkün. Bunun haricinde Ankara'daki toplu taşıma sistemlerinde kullanılan 'AnkaraKart'a para yüklenebilir. Koronavirüs salgını sonrasında da devam etmesi beklenen uygulama sayesinde, yol parasını karşılamakta zorlanan vatandaşların bütçeleri rahatlayacak.

Öte yandan kampanya ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara para yardımında bulunmak mümkün. Yardım rakamları ise şeffaf olarak internet adresi üzerinden paylaşılacak.

ANKARA BB ASKIDA FATURA SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

'ANKARA TEK YÜREK' UYGULMASINA KİMLER BAŞVURABİLİR?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yardım kampanyasından faydalanmak isteyen ihtiyaç sahibi vatandaşların başvuru yollarını şu sözlerle açıkladı:

"Gıda ve/veya acil nakit desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın Belediyemize gelmelerine hiç gerek yok. Evlerinden hiç çıkmadan bu başvuruları yapabilecekler.

Öncelikle 'Başkent Mobil' uygulamamızdan bu başvuruları yapmak mümkün.

İkinci kanalımız yine vatandaşlarımızın büyük bir rahatlıkla ve sıkça kullandıkları 'BAŞKENT 153' hizmetimizdir. BAŞKENT 153'e telefon açarak vatandaşlarımız gıda ve acil nakit desteği başvurularını yapabilirler.

Başvuru yapılabilecek üçüncü kanalımız ise Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kurumsal internet sitesinden ulaşılabilecek 'DAYANIŞMA PLATFORMU' sayfasıdır."

ANKARA BB İHTİYAÇ SAHİBİ TALEP FORMU İÇİN TIKLAYIN

'BAŞKENT MOBİL' UYGULAMASI iPHONE İÇİN TIKLAYIN

'BAŞKENT MOBİL' UYGULAMASI ANDROID İÇİN TIKLAYIN

ANKARA ASKIDA FATURA ÖDEMESİ NASIL VE NEREYE YAPILACAK?

Kampanyaya katılmak isteyen vatandaşlar www.ankaratekyurek.com internet sitesi üzerinden, su faturası borcunu ödeyemeyen Ankaralı vatandaşların su faturasını ödeyebilecek ya da ihtiyaç sahiplerinin AnkaraKartlarına yükleme yapabilecek, ayrıca nakdi yardımda bulunabilecek.

"Su Ver" butonuna tıklayarak Ankara'da yaşayan, sosyal yardım almakta olan veya borçlarından dolayı kapalı olan ancak salgın nedeniyle suları açılan ailelerden herhangi birine ait su faturasını ödeyebilecek.

"Bilet Ver" butonu ile de büyükşehir belediyesi tarafından belirlenmiş ihtiyaç sahibi vatandaşların AnkaraKartlarına da yükleme yapılabilecek.

İhtiyaç sahiplerinin ulaşımlarına ekonomik yönden katkı sağlayacak kampanyada internet sayfasında yer alan butona tıklandığında, "İhtiyaç Sahibi Kart Yükleme" ve "Kendi Kartıma Yükleme" başlıklarında iki seçenek sunulurken, yardımda bulunmak isteyen vatandaşlar, hem ihtiyaç sahiplerinin kartlarına hem de kendi kartlarına yükleme işlemini gerçekleştirebilecek.

Maddi durumu olmayan ve ödeme güçlüğü çeken vatandaşlara yönelik destek mesajları her geçen gün artarken, kampanya adresinde yer alan "El Ver" butonuyla da isteyen hayırseverler, corona virüsü nedeniyle işini kaybeden veya iş yerini kapatmak zorunda olan vatandaşlara ait IBAN numaraları üzerinden nakit bağışı yapabilecek.

'ANKARA TEK YÜREK' SAYFASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

'ANKARA TEK YÜREK' KAMPANYASINA 6 SAATTE 2 MİLYON TL'Yİ AŞKIN DESTEK

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (28)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
28 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN