İBB ekmek bağışı nasıl yapılır? Askıda ekmek başvuru sayfası

İBB ekmek bağışı nasıl yapılır? Askıda ekmek başvuru sayfası

İstanbul Beşiktaş'ta mobil Halk Ekmek büfesindeki tüm ekmekleri satın alan bir vatandaş, ihtiyaç sahiplerine verilmesini istedi. Bunun üzerine 'askıda ekmek' kampanyası başlatan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yüzleri güldüren haberi sosyal medyada paylaştı. İşte, İBB askıda ekmek kampanyası hakkında bilgiler...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) kent genelindeki mobil Halk Ekmek büfelerine yoğun ilgi gösterilirken, duyarlı vatandaşların satın aldıkları ekmekleri geçim sıkıntısı çeken ailelere bağışlamalarının ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'askıda ekmek' kampanyası başlattı. Ocak-mart ayları arasında 1 milyonu aşkın ekmek bağışı gerçekleşirken, binlerce vatandaşın ekmek bağışı yapmak istediklerine yönelik taleplerini dikkate alan İmamoğlu, konuyla ilgili açıklama yaptı.

İBB EKMEK BAĞIŞI NASIL YAPILIR?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 40 farklı noktada yeni Halk Ekmek mobil satış noktası açıldı. Vatandaşlar bu noktalardan istedikleri kadar ekmek satın alarak, büfelerde 'askıda ekmek' bırakarak, ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşmasını sağlıyor. Askıda ekmek kampanyası için şu an için internetten katılma şansı bulunmuyor. Fakat İBB'nin diğer dayanışma kampanyalarına katkı sağlamak için askidafatura.ibb.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

EKMEK BAĞIŞI 1 MİLYONU GEÇTİ

Ekrem İmamoğlu'nun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Halk Ekmek bağışı 1 milyonu geçti. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız Sosyal Destek Kartları ile her gün ekmeklerini alıyorlar. Bağışta bulunan vatandaşlarımıza ve İBB ailesi çalışanlarına teşekkürler" ifadelerini kullandı.

İBB Başkanı ocak ayında konuyla ilgili yaptığı açıklamada ise şunları dile getirmişti: "Beşiktaş Meydanı'ndaki Mobil Halk Ekmek Büfemizdeki tüm ekmekleri satın alarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılmasını talep eden hayırsever İstanbullu vatandaşımıza teşekkürler. 785 ekmek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Bu zor günleri dayanışma ve sevgi ile aşacağız."

resized-665d2-1ce18e5f10halk-ekmek-10-001.jpg

ASKIDA EKMEK NEDİR?

Askıda ekmek, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardım için yapılan bir düzenlemedir. Vatandaşlar istedikleri kadar ekmek alıyor ve aldıkları ekmekleri askıda bırakmak istediklerini söylüyor. Daha sonra ihtiyaç sahibi vatandaşlar, büfelere giderek veya bizzat çalışanlar tarafından askıda ekmek yardımından faydalanabiliyor.

İBB ASKIDA EKMEK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

'Askıda ekmek' kampanyasından faydalananlar, ihtiyaç sahibi oldukları tespit edilmiş vatandaşlardan ve ailelerden oluşuyor. Kampanyadan yararlanmak isteyen İstanbullular, İBB'nin sosinc.ibb.gov.tr adresinden başvuruda bulunabilir.

Kampanya hakkında merak edilenler, askidafatura.ibb.gov.tr/SSS adresinden öğrenilebilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (19)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
19 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN