İngiltere'de alkol tüketimine 'yemek' şartı

İngiltere'de alkol tüketimine 'yemek' şartı

İngiltere'de koronavirüs önlemleri kapsamında barlar ancak restoran olarak faaliyet gösermeleri durumunda açık kalacak. Barlarda müşterilerin sadece yemek yanında alkol tüketmelerine izin verilecek.

İngiltere'de koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında çarşamba gününden itibaren, yüksek riskli bölgelerdeki barlar ancak restoran olarak faaliyet göstermeleri durumunda faaliyet gösterebilecek. Barlarda alkol tüketimi ise "önemli bir yemeğin" parçası olarak müşterilere servis edilebilecek.

İngiltere Çevre Bakanı George Eustice, LBC Radyosuna verdiği demeçte, alkol tüketmek isteyenlerin, kurallara uymak için bira bardağıyla birlikte bir İskoç yumurtası sipariş edebileceklerini söyledi.

Bakan Eustice'nin, alkol tüketmek isteyenler için atıştırmalık ve yemek arasındaki farkı açıklamaması dikkat çekti.

1-001.jpg

İskoç yumurtası özellikle İngiltere’de atıştırmalık olarak çok sık tüketilen bir lezzet

Kovid-19 önlemleri kapsamında İngiltere'nin Galler bölgesinde ise cuma gününden itibaren barlar akşam saat 18:00'a kadar kadar açık olacak, ama içki satışı yapılmayacak. 

BARLAR SAAT 22'DE KAPANIYOR

İngiltere'de 24 Eylül Perşembe günü yürürlüğe giren kısıtlamalar hem barları hem de restoranları içeriyor. Yeni kuralların bir parçası olarak, restoranlar ve barlar yalnızca masa servislerini çalıştırabilecek ve saat 22.00’da kapanacak. Ancak paket servis hizmetleri yine de saat 22:00’den sonra devam edebilecek. Başbakan Boris Johnson yaptığı açıklamada, saat 22.00  yasağının barlar ,restoranlar ve “tüm ağırlama mekanları” için geçerli olduğunu söylemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN