Darth Vader zamana yenildi

Darth Vader zamana yenildi

Orijinal Star Wars üçlemesinde Darth Vader'ı canlandıran aktör Dave Prowse hayata veda etti. Star Wars dünyasını yasa boğan haberin ardından hayranları aktöre filmdeki ‘Güç seninle olsun’ repliğiyle veda etti.

SALİHA SULTAN/İSTANBUL

Orijinal Star Wars üçlemesinde Darth Vader'ı canlandıran aktör Dave Prowse 85 yaşında hayata veda etti. İngiltereli halterci ve oyuncu, kısa süren bir hastalığın ardından hayatını kaybetti, ancak hastalığı hakkında bilgi verilmedi.

‘GÜÇ SENİNLE OLSUN’

Prowse'ın bir aktör olarak kariyeri 50 yıla yayıldı, ancak ona uluslararası üne kavuşan Yıldız Savaşları'ndaki ‘Sith Lordu’ rolü oldu. Prowse, James Earl Jones tarafından seslendirilmesine rağmen, fiziği sebebiyle ‘Vader’ rolünü üstlenmişti. Sanatçının İngiliz aksanı sebebiyle Darth Vader'a umulan tehditkar hava veremeyeceği düşüncesiyle seslendirme bir başkası tarafından yapılmıştı.
Star Wars dünyasını yasa boğan haberin ardından hayranları sosyal medyada aktöre filmdeki  ‘Güç seninle olsun’ repliğiyle veda etti.

SÜPERMEN’İN ARDINDAKİ ADAM

Prowse oyunculuk kariyeri öncesi Hollywood çevrelerinde başarıya ulaştı ve Christopher Reeve'i, oyuncunun kişisel antrenörü olarak Süpermen rolü için hazırladı. Kendisinin ilk rolü 1967'de James Bond parodi Casino Royale'i Frankenstein'ın ‘yaratığını’ oynamak oldu. 

Dr. WHO’DA ROL ALDI

Prowse oyunculuk kariyerinde The Saint, Space 1999 ve Doctor Who gibi kült dizilerde de yer aldı ve 1972'de The Time Monster'da Jon Pertwee ile birlikte bir üstlendi. Yönetmen George Lucas tarafından 1971'de bir korumayı oynadığı Clockwork Orange filminde fark edilen Prowse, 1977'de Star Wars: Episode IV - A New Hope'da Darth Vader ve Chewbacca rollerinin seçmelerine davet edildi. Star Wars'un başarısıyla Prowse, neredeyse 40 yıl boyunca dünyanın dört bir yanındaki kongrelere katıldı, ancak 2010'da resmi etkinliklerden men edildiği söylendi.

dave-prowse-hayata-veda-ett.jpg

2010’DA TÜRKİYE’YE GELDİ

Darth Vader’a hayat veren David Prowse 2020 yılında Türkiye’ye gelmişti. Dünya’da ilk defa ülkemizde yayınlananolan ‘Darth Vader Özel Çizgi Romanı’ için Türkiye’ye gelen oyuncu  JBC Yayıncılık tarafından misafir edildi ve iki gün boyunca çizgi romanın imza etkinliklerinde yer aldı.  Prowse imza etkinliğinde, "Sanıyorum kimse Darth Vader’in filmde böylesine kült bir karakter haline geleceğini hayal etmemişti. Filmde sürekli bir maskenin arkasındaydım, insanların beni tanımasına imkan yoktu, ancak filmin başarısı oldukça etkileyici" diye konuşmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN