Netflix 'monarşi'ye karşı direniyor

Netflix 'monarşi'ye karşı direniyor

Netflix, Prenses Diana’nın hayatını ele almasıyla eleştirilen ‘The Crown’ dizisine yönelik İngiliz kraliyet ailesinin talep ettiği ‘kurmaca’ uyarısını yayımlamayacağını açıkladı.

Dünya genelinde 350 milyon abonesi bulunan dijital film izleme platformu Netflix, Prenses Diana’nın hayatını ele almasıyla eleştirilen ‘The Crown’ dizisine yönelik İngiliz Kraliyet ailesinin talep ettiği ‘kurmaca’ uyarısı talebini reddetti.  

2. Dünya Savaşı öncesinden başlayıp modern tarihteki olayların İngiliz kraliyet ailesinin gözünden anlatan diziye ‘kurgu uyarısı’ koymayacağını açıklayan Netflix “The Crown’u her zaman bir drama olarak sunduk ve üyelerimizin bunun genel olarak tarihsel olaylara dayanan bir kurgu çalışması olduğunu anladığına inancımız tam. Sonuç olarak, kurmaca olduğuna dair uyarı koyma planımız yok ve buna gerek görmüyoruz” dedi.

diana2.jpg

Dizide tartışma yaratan konular arasında Prens Charles’ın, Prenses Diana’yla evli olduğu sırada Camilia Parker Bowles’la yaşadığı ilişkinin zamanlaması ve Diana’ya yönelik sözlü istismarın tasvir edilme biçimi tartışma konusu olmuştu. Prensen Diana’nın kardeşi Charles Spencer da Netflix izleyicilerini dizinin yeni sezonunu şüpheyle izlemelerine dair uyarıda bulunmuştu. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN