İngiltere'de aşı maratonu başlıyor: Ülke tarihinin en büyük operasyonu

İngiltere'de aşı maratonu başlıyor: Ülke tarihinin en büyük operasyonu

Pfizer/BioNTech'in geliştirdiği koronavirüs aşısını salı günü 50 hastanede uygulamaya başlayacak İngiltere, tarihinin en büyük aşı operasyonuna hazırlanıyor.

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, bu hafta başlayacak yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı uygulamasını 'Ülke tarihinin en geniş kapsamlı aşı uygulaması' olarak nitelendirdi.

Salı günü uygulamaya başlanacak olan, Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin'in kurucu ortağı olduğu Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in Amerikan ilaç şirketi Pfizer ile geliştirdiği aşının kullanımında öncelikle; sağlık çalışanları, 80 yaş üzerindekiler ve bakımevi çalışanları olarak belirlendi.

Ülke genelinde 50 hastane aşının dağıtım sürecinde görev almak üzere belirlendi.

Aşının kullanıma sokulmasını 'tarihi bir an' olarak tanımlayan Sağlık Bakanı Matt Hancock, virüsün geriletilmesi için herkesin kendi görevini yapmasını isteyerek, "Mevcut kısıtlamalara uyalım ve kritik bir görev üstlenen sağlık sistemini koruyalım" dedi.

Bu hafta kullanıma sokulacak aşı dozları, soğutulmuş konteynerler yardımıyla Belçika'dan İngiltere'ye gelmeye başladı.

İNGİLTERE 350 MİLYON DOZ AŞI SİPARİŞİ VERDİ

İngiltere Başbakanı Boris Johnson geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, ülkede yaygın kullanımına izin verilen Pfizer ve BioNTech’in geliştirdiği Kovid-19 aşısından 40 milyon doz olmak üzere, toplamda 7 ayrı aşı adayından 350 milyon doz sipariş verdiklerini belirterek, aşıların lojistik dağıtımında "ciddi zorluklar" yaşanacağı uyarısında bulunmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN