İngiltere'de bir haftada 137 bin 897 kişi aşılandı

İngiltere'de bir haftada 137 bin 897 kişi aşılandı

Dünyada yeni tip koronavirüse (Kovid-19 karşı aşılanma çalışmalarına ilk başlayan ülkelerden biri olan İngiltere'de bir haftasında 130 binden fazla kişi aşılandı.

Koronavirüs dünyayı tehdit etmeye devam ediyor. Bazı ülkeler aşılanma çalışmalarına başlarken bazı ülkeler de kısa sürede aşı tedariklerini yapacak. Aşı kullanımına ilk başlayan ülkelerden biri olan İngiltere'de bir hafta içinde 137 bin 897 kişiye aşı uygulandı.

Aşı çalışmalarından sorumlu Sağlık Bakanı Yardımcısı Nadhim Zahawi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, hastaneler tarafından ilk 7 günde 137 bin 897 kişinin aşılandığını duyurdu.

Zahawi, sayıyı "gerçekten iyi bir başlangıç" olarak nitelendirdi.

Buna, pazartesi günü başlayan aile hekimlikleri tarafından yapılan aşılama çalışmalarındaki sayıların dahil olmadığı belirtildi.

Pfizer/BioNTech tarafından geliştirilen koronavirüs aşısı, İngiltere'de 8 Aralık'ta uygulanmaya başlanmıştı. 

TÜRKİYE'DEKİ AŞI SÜRECİ

Geçtiğimiz hafta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından yazılı bir açıklama yapmıştı.

Aşı konusunda değerlendirmelerde bulunan Bakan Koca'nın yazılı açıklaması şöyle:

Sözleşme yaptığımız aşının ilk kısmının Türkiye’ye 11 Aralık'tan sonra gelmesi beklenmektedir. Aşılar geldiğinde öncelikle uluslararası akredite Halk Sağlığı ve Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) Laboratuvarları tarafından, ülkemize ithal edilen tüm aşılarda da uygulanmakta olan incelemeler yapılacaktır. Bu incelemelerde aşının güvenlilik testlerinin olumlu çıkması ve sonuçlanmakta olan Faz 3 çalışmalarının erken sonuçlarının açıklanmasını takiben veriler, TİTCK tarafından değerlendirilecek ve ülkemiz standartlarına uygun bulunduğu takdirde erken kullanım izni verilecektir. Aşıların uygulanmasına bu aşamadan sonra geçilecektir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN