BioNTech aşısı İngiltere yolunda: Haftaya aşılama başlayacak

BioNTech aşısı İngiltere yolunda: Haftaya aşılama başlayacak

Türk bilim insanlarının kurduğu BioNTech ile Pfizer'ın ortak ürettiği koronavirüs aşısının ilk partisi İngiltere'ye doğru yola çıktı. Ülkede önümüzdeki hafta toplu aşılama başlayacak.

Pfizer ve BioNTech'in ortak ürettiği koronavirüs aşısının ilk partisi kullanım onayı aldığı İngiltere'ye doğru yola çıktı.

Türk profesörler Uğur Şahin ve Özlem Türeci'nin kurucusu olduğu Alman BioNTech ile ABD merkezli Pfizer'ın ortak geliştirdiği koronavirüs aşısının İngiltere'de kullanım onayı alması herkesi heyecanlandırdı. Toplu aşılama önümüzdeki hafta itibariyle başlayacak.

İNGİLTERE 350 MİLYON DOZ AŞI ALACAK

Başbakan Boris Johnson, aşı yaptırmanın zorunlu olmadığını açıkladı. Toplamda 40 milyon doz aşının siparişi verilmiş durumda. İlk partide 1 milyon doza yakın aşı olacağı kaydedildi. Johnson, ülkesinin 7 farklı aşıdan toplam 350 milyon doz sipariş verdiğini duyurdu.

Bu gelişmeler yaşanırken, koronavirüs aşısı da Londra'ya doğru yola çıktı. Amerikan Associated Press (AP) haber ajansının geçtiği görüntülere göre; İngiltere'ye gidecek aşı kamyonlara yüklenerek yola çıktı. Ajans aynı zamanda, şirketin Belçika'daki üretim merkezine de girdi. Futbol sahası büyüklüğündeki aşı depolama alanını görüntüledi.

TÜRKİYE'DE AŞILAMA NASIL YAPILACAK?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de aşılamanın 4 aşamada yapılacağını ifade ederek “İlk aşamada sağlık çalışanları, 65 yaş üstü ile yaşlı, engelli, koruma evlerinde kalanlar ile kalabalık yerlerde yaşayanlar aşılanacaktır” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN