Japonya'dan aşı kararı: Ücretsiz yapılacak

Japonya'dan aşı kararı: Ücretsiz yapılacak

Japonya'da meclis koronavirüs aşısının vatandaşlara ücretsiz yapılması teklifini kabul etti. Aşının yan etkileri olması durumunda hükümet onun tedavisinin de masraflarını karşılayacak.

Japonya'da koronavirüs aşısının vatandaşlara ücretsiz yapılması teklifi mecliste kabul edildi.

Yerel medyada yer alan habere göre, Japonya Ulusal Dieti’nin üst meclisi olan Danışmanlar Meclisi (Sangiin), mevcut aşılama yasasını revize etmek için bir tasarıyı oy birliğiyle kabul etti. Tasarının, Tokyo ve ülkenin diğer birçok bölgesinde enfeksiyonlarda artış görülmesi sonrası meclisten geçtiği ifade edildi.

YAN ETKİ OLURSA HÜKÜMET MASRAFLARI KARŞILAYACAK

Tasarıda insanlara aşılanmaları yönünde çağrıda bulunulsa da hükümet, aşıların etkinliği ve güvenliği yeterince kanıtlanmamışsa, bireylerin aşılanmayı reddetmesine olanak sağlayacak. Tasarıya göre, aşının ciddi yan etkilere neden olması durumunda hükümet tedavi masraflarını karşılayacak.

Hükümet tarafından finanse edilecek olan aşılanmalarla ilgili idari işlerden yerel idareler sorumlu olacak. Tasarı, Japonya’da yaşayan yabancıları kapsayıp kapsamayacağını netleştirmiyor, ancak sağlık bakanlığı yetkilileri, ücretsiz olarak sunulan diğer aşılara bağlı olarak onların da kapsanmasını beklediklerini söylediler.

Ulusal Diet’in ayrıca, hükümetin, Japonya’ya gelişlerinde koronavirüs testi pozitif çıkan kişileri Şubat ayından sonra da karantinaya almaya devam etmesini sağlayan ve bir yıl içinde süresi dolan önlemi uzatan ayrı bir yasa tasarısını da onayladı.

TÜRKİYE'DE AŞILAMA NASIL YAPILACAK?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de aşılamanın 4 aşamada yapılacağını ifade ederek “İlk aşamada sağlık çalışanları, 65 yaş üstü ile yaşlı, engelli, koruma evlerinde kalanlar ile kalabalık yerlerde yaşayanlar aşılanacaktır” dedi

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN