İngiltere’deki korona ölümlerinde korkutan artış

İngiltere’deki korona ölümlerinde korkutan artış

İngiltere’de son 24 saatte 14 bin 879 kişide daha koronavirüs (corona virüs) tespit edildiği, 414 kişinin de yaşamını yitirdiği duyuruldu. Ülkede toplam vaka sayısı 1 milyon 674 bin 134’e yükseldi.

İngiltere’de son 24 saatte 14 bin 879 yeni koronavirüs vakasının tespit edildiği, 414 kişinin de yaşamını yitirdiği açıklandı. Ülkedeki toplam vaka sayısı 1 milyon 674 bin 134, toplam can kaybı ise 60 bin 113 olarak duyuruldu.

İngiltere'de koronavirüs (corona virüs) salgını ile mücadele kapsamında uygulanan 1 aylık genel karantina sona erdi. Dün itibarıyla restoranlar, kafeler ve mağazalar yeniden faaliyete geçti. Halk, maske ve sosyal mesafe kuralları çerçevesinde 1 ayın sonunda serbest bir şekilde sokağa çıktı.  

Ülke genelinde uygulanan sokağa çıkma yasağının ardından sabah saatleri itibarıyla mağazalar ve spor salonları ile hayati önem taşımayan ürünlerin satıldığı birçok dükkan da yeniden açıldı. Başkent Londra 2. kademe bölge ilan edilirken, belirli kısıtlamalar kapsamında iş yerleri faaliyetlerine devam edebilecek.  

VAKALAR YÜZDE 30 AZALDI 

İstatistiklere göre Avrupa’nın korona ile en zor başa çıkan ülkelerinden olan İngiltere’de 1 aylık karantina sürecinde vaka sayıları yüzde 30 azaldı. Gelecek hafta korona virüs aşısının uygulamaya başlanacağı bildirilen İngiltere’de halk yeni bir karantina kararı alınmadan süreci tamamlamayı umuyor.

3 AŞAMALI SİSTEME GEÇİLDİ 

İngiltere parlamentosunda yapılan oylama ile birlikte sona eren karantinanın ardından 3 aşamalı sisteme geçiş kararı verildi. 291 oyla kabul edilen 3 aşamalı sistem kentlerde yarın itibari ile uygulanmaya başlayacak. 3 aşamalı sistem ile birlikte alınacak önlemler ise şu şekilde:  

1. aşamada restoran ve barlar 23.00’e kadar açık kalabilecek, mümkünse evden çalışılacak.  

2. aşamada kapalı mekanda başka bir hane üyesiyle görüşülemeyecek, dışarıdaki buluşmalar ise 6 kişiyle sınırlandırılacak, barlar yalnızca restoran olarak hizmet verebilecek, alkollü içecekler sadece yemeklerin yanında satılabilecek. 

3. aşamada ise kapalı spor salonları hizmet veremeyecek, gerekli olmadığı sürece seyahat edilemeyecek, barlar ve restoranlar yalnızca paket servisi yapabilecek ve spor etkinlikleri düzenlenemeyecek.  

İngiltere’nin başkenti Londra yüksek korona virüs vaka sayılarına rağmen 2. aşamada kalırken, Manchester ve Liverpool gibi kuzey şehirleri ise 3. aşamada bulunuyor.  

“GÖNÜLLÜ OLARAK AŞI OLUNMASINI TAVSİYE EDİYORUM” 

Ülkede pandemi ile mücadele devam ederken, Başbakan Boris Johnson, Pfizer ve BioNTech'in birlikte geliştirdiği koronavirüs aşısının ülkedeki yaygın kullanımına onay verdi.   

Dün Downing Street’teki Başbakanlık Ofisinde basın toplantısı gerçekleştiren Johnson, "Bugün aldığımız haber, duygulandıran bir an oldu bizim için. Aşının mutlaka gönüllülüğe dayalı olarak yaptırılması gerektiğini düşünüyorum. Bizim kültürümüzde zorunlu kılmak gibi bir düşünce yok. Bazı şeyleri zorunlu kılmak amaçlarımızla da örtüşen bir durum. Bundan dolayı gönüllü olarak aşı olunmasını tavsiye ediyorum" dedi.  

“MÜCADELEMİZİ DEVAM ETTİRMEK ZORUNDAYIZ” 

"Uzun zamandır bilim adamlarının bizi bu hastalıktan kurtaracağı zamanı bekliyorduk, şimdi o zaman geldi. İlk olarak evlere bakıma giden personellere aşı yapılmasını planlıyoruz" diyen Johnson, aşılamanın önümüzdeki hafta yapılmaya başlanacağını belirtti. Johnson, "Önümüzdeki hafta ile birlikte NHS (İngiltere Ulusal Sağlık Sistemi) İngiltere tarihindeki en büyük aşılama işlemini gerçekleştirecek. Bu çalışmaları gerçekleştirilirken gelecek yıl normal hayatlarımıza dönme umuduyla ve birlikte başaracağımıza yürekten inanıyoruz. Bu süreç içerisinde aldığımız tıbbi önlemleri devam ettirmek ve mücadelemizi sürdürmek durumundayız" diyerek salgınla mücadele kapsamında uygulanan tedbirlerin devam edeceğini işaret etti.            

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN