Son dakika... Sağlık Bakanı'ndan mutasyona uğramış koronavirüs açıklaması: Kontrolü kaybettik

Son dakika... Sağlık Bakanı'ndan mutasyona uğramış koronavirüs açıklaması: Kontrolü kaybettik

Son dakika... İngiltere Başbakanı Johnson'ın "Koronavirüs mutasyona uğradı, yüzde 70 daha bulaşıcı" açıklamalarının ardından Sağlık Bakanı Hancock, "Kontrolü kaybettik. Mutasyona uğramış koronavirüsün bu kadar hızlı yayılacağını tahmin etmiyorduk" dedi.

İngiltere 2 milyondan fazla vaka sayısı ile koronavirüs ile mücadelesini sürdürüyor. İngiltere Başbakanı Boris Johnson en son yaptığı açıklamada tespit edilen yeni vakalarda mutasyona uğramış koronavirüs tespit ettiklerini açıklamıştı. Johnson, mutasyona uğramış virüsün yüzde 70 daha hızlı yayıldığını ve daha ölümcül olduğu bilgisini de paylaşmıştı.

Başbakan Johnson'ın açıklamalarının ardından Hollanda ve Belçika, İngiltere'den gelen yolcuları kabul etmeyeceğini açıklamıştı.

"KONTROLDEN ÇIKTI"

İngiltere'de paniğe neden olan mutasyona uğramış koronavirüs ile ilgili bir açıklama da İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock'tan geldi. Hancock, mutasyona uğramış koronavirüsün kontrolden çıktığını açıkladı. Sky’da Sophy Ridge’in programına katılan Hancock, “Vaka sayısında adeta patlama yaşandı ve gidecek çok yolumuz var. Aşılar tamamlanmadan kontrol altına almak çok zor gözüküyor” dedi.

"TAHMİN ETMİYORDUK"

Hancock, koronavirüsün mutasyona uğrayacağını tahmin etmediklerini belirterek, "Orijinal planımızda virüsün mutasyona uğrayacağına dair bir bilgimiz yoktu. Mutasyona uğramış virüsün bu kadar hızlı yayılacağını tahmin etmiyorduk. VUI-202012/01 ismi verilen bu virüsün orijinal corona virüsüne göre daha hafif olduğuna dair bir kanıt yok” ifadelerini kullandı.

İTALYA DA HAVA YOLU ULAŞIMINI DURDURUYOR

Art arda gelen açıklamalar ve mutasyona uğramış koronavirüs ülkeleri paniğe sevk etti. Hollanda ve Belçika'dan sonra İtalya da harekete geçiyor. Sputnik'in aktardığına göre, İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio, İngiltere ile hava yolu ulaşımını askıya alacak kararnameyi imzalayacaklarını bildirdi.

Di Maio, Facebook'tan yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"İngiltere, virüsün geçirdiği mutasyon sebebiyle Kovid-19'un yeni formuna ilişkin alarm verdi. Hükümet olarak, İtalyanları koruma yükümlülüğümüz var. İngiliz hükümetine de haber verdikten sonra Sağlık Bakanı ile İngiltere'ye uçuşları askıya alan kararnameyi imzalamak üzereyiz. Önceliğimiz İtalya'yı ve yurttaşlarımızı korumak."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN