Son dakika! Türkiye 4 ülke ile uçuşları askıya aldı

Son dakika! Türkiye 4 ülke ile uçuşları askıya aldı

Son dakika haberi... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika'dan Türkiye'ye uçuşlarda geçici durdurma kararı alındığını duyurdu.

Vaka sayılarının 2 milyonu aştığı İngiltere'den art ardına korkutan açıklamalar geldi. Johnson, virüsün mutasyona uğradığını ve artık yüzde 70 daha fazla bulaşıcı olduğunu duyururken, kontrolü kaybettiklerini söyleyen Sağlık Bakanı Hancock da “Mutasyona uğramış koronavirüsün bu kadar hızlı yayılacağını tahmin etmiyorduk" dedi.  

Bu gelişmenin ardından Belçika, Hollanda ve Fransa mutasyonunun yayılmasını engellemek amacıyla İngiltere'ye uçuşları durdururken, Almanya’nın da benzer bir adım atacağı belirtildi. 

TÜRKİYE 4 ÜLKE İLE UÇUŞLARI ASKIYA ALDI 

Konuya ilişkin Türkiye’den de hızlı bir adım gelirken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca; İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika ile uçuşların geçici olarak durdurulduğunu duyurdu. 

 Bakan Koca sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi: 

Koronavirüsün mutasyonuyla İngiltere'de bulaş hızının arttığı bildirilmiştir.  

Cumhurbaşkanımızın talimatı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın koordinasyonu ile tedbiren; İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika'dan ülkemize olan uçuşlarda geçici durdurma kararı alınmıştır. 

 

 

YOLCULARA KARANTİNA UYGULANACAK 

Mutasyona karşı yeni tedbirler alınacağını duyuran  Bakan Koca, "İngiltere kaynaklı mutasyon riski üzerine alınan tedbirler kapsamında halen yolda olan uçuşlar için tüm yolculara test yapılacak ve karantina kuralları uygulanacaktır. Tedbirler tam koordinasyonla yürütülmektedir" dedi. 

 

İTALYA'YA DA SIÇRADI 

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) yeni türün Hollanda, Danimarka ve Avustralya’da da tespit edildiğini duyurmasının ardından İtalya Sağlık Bakanlığı’ndan kritik bir açıklama geldi. Bakanlık, İngiltere’den ülkeye giriş yapan bir kişide koronavirüsün hızlı yayılan mutasyonuna rastlandığını duyurdu. 

Açıklamada şu ifadeler yer verildi: Birkaç gün önce İngiltere’den Roma’nın Fiumicino havalimanına inen seferle dönen hasta ve partneri karantinaya alındı ve ailenin diğer fertleri ve yakın temas çevresiyle, Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği tüm prosedürlere uydu. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN