Prof. Özlü'den 'mutasyon' uyarısı: Küresel dalgalanmaya neden olabilir

Prof. Özlü'den 'mutasyon' uyarısı: Küresel dalgalanmaya neden olabilir

Koronavirüsün mutasyona uğradığına ilişkin haberler sonrası açıklama yapan Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, "İngiltere’den bildirilen B.1.1.7 virüsü, 2021’de yeni bir küresel dalgalanmaya neden olabilir" uyarısında bulundu.

2 milyondan fazla vakanın görüldüğü İngiltere'den art ardına korkutan açıklamalar geldi. Johnson, virüsün mutasyona uğradığını ve artık yüzde 70 daha fazla bulaşıcı olduğunu duyururken, kontrolü kaybettiklerini söyleyen Hancock da  “Mutasyona uğramış koronavirüsün bu kadar hızlı yayılacağını tahmin etmiyorduk" dedi. 

Bu gelişmenin ardından Belçika ve Hollanda mutasyonunun yayılmasını engellemek amacıyla İngiltere'ye uçuşları durdururken, Almanya ve Fransa'nın da benzer bir adım atacağı belirtildi. 

“UMARIM KÖTÜ SENARYO GERÇEKLEŞMEZ” 

Koronavirün mutasyona uğramasına ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Bilim Kurulu üyesi ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü şu ifadeleri kullandı: 

İngiltere'den bildirilen B.1.1.7 virüsü, 2021'de yeni bir küresel dalgalanmaya neden olabilir 

Bu virüste gözlenen N501Y, Spike 69-70 del ve P681H mutasyonlarının, virüsün daha kolay ve hızlı yayılmasına neden olabileceği, hastalığı geçirenlerde ve aşılananlarda oluşan bağışıklıktan kurtulmasını sağlayabileceği öngörülüyor. 

Hastalığın kliniğini, risk gruplarını ve şiddetini değiştirip değiştiremeyeceğini ise şimdilik bilemiyoruz. 

Umarım kötü senaryo gerçekleşmez. Ama, dikkatli olmamız ve tedbirlere uymakta ihmalkarlık yapmamamız gereken günlerdeyiz.

tevfik-ozlu.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN