Son dakika! Fransa'dan 'mustasyon' kararı: İngiltere'ye giriş-çıkışlar durduruldu

Son dakika! Fransa'dan 'mustasyon' kararı: İngiltere'ye giriş-çıkışlar durduruldu

Son dakika haberi... Fransa Başbakanı Jean Castex, koronavirüsün mutasyona uğradığı ortaya çıkan İngiltere ile hava, kara ve deniz yolu ulaşımını gece yarısından itibaren 48 saat süreliğine durduracaklarını duyurdu.

2 milyondan fazla vakanın görüldüğü İngiltere'den art ardına korkutan açıklamalar geldi. Johnson, virüsün mutasyona uğradığını ve artık yüzde 70 daha fazla bulaşıcı olduğunu duyururken, kontrolü kaybettiklerini söyleyen Hancock da  “Mutasyona uğramış koronavirüsün bu kadar hızlı yayılacağını tahmin etmiyorduk" dedi.  

Bu gelişmenin ardından Belçika ve Hollanda mutasyonunun yayılmasını engellemek amacıyla İngiltere'ye uçuşları durdururken, Almanya ve Fransa'nın da benzer bir adım atacağı belirtilmişti.

Castex, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Yeni sağlık riski göz önüne alındığında, İngiltere'den Fransa'ya tüm ulaşım araçlarıyla insan akışını bu gece yarısından itibaren 48 saat süreliğine durdurduk" ifadesini kullandı.  

NE YAŞANDI?  

İngiltere’nin güneydoğusunda koronavirüsn daha hızlı yayılan yeni türü keşfedilmişti. İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve bir grup bilim insanı tarafından yapılan açıklamada, ülkede keşfedilen yeni türün yüzde 70 daha bulaşıcı olduğu bildirilmişti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN