Bakan Koca'dan 'vefat sayısı' açıklaması

Bakan Koca'dan 'vefat sayısı' açıklaması

Ölüm sayılarının gerçeği yansıtmadığına ilişkin iddialar üzerine açıklama yapan Bakan Koca, testi bir kere pozitif çıkan ve tedavi sürecinde hayatını kaybeden birinin, daha sonra negatif çıksa dahi kayıtlara ‘koronadan öldü’ olarak geçtiğini belirtti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs vefat sayılarındaki devam eden tartışma üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Koca, “Sistemimizde bir kişinin testi bir kere pozitif çıkmış ve tedavi sırasında vefat etmişse, bu kişi testi daha sonra negatif çıksa da Kovid-19'dan ölmüş kabul edilmektedir” ifadelerini kullandı.  

Kimsenin toplumun umutlarını tüketecek ve karamsarlığa itecek yorumlar yapmaya hakkı olmadığını dile getiren Bakan Koca, “Biz hasta sayısını vaka sayısından bağımsız olarak açıklıyoruz. Oysaki birçok ülke açıklamıyor. Dolayısıyla hangi ülkenin hastası daha çok bilmiyoruz” dedi.  

"VEFATTAN SONRA NEGATİF ÇIKSA BİLE KORONADAN ÖLMÜŞ SAYILIYOR"

Bakan Koca, Türkiye’deki sağlık alt yapısının birçok Avrupa ülkesinden daha iyi olduğunu hatırlatarak, şu ifadeleri kullandı:  

Sistemimizde bir kişinin testi bir kere pozitif çıkmış ve tedavi sırasında vefat etmişse, bu kişi testi daha sonra negatif çıksa da Kovid-19'dan ölmüş kabul edilmektedir. 

"ZİHİNLERİ BULANDIRMAYA KİMSENİN HAKKI YOK"

Salgının ilk gününden beri vatandaşlarımızın mücadelemize gösterdiği teveccüh ve sağlık ordumuza duyulan güven basit iddialarla yıpratılmamalı. 

Hastanın ölüm belgesinden hareketle ithamda bulunmak haksızlıktır. Bu milletin zihnini bulandırmaya kimsenin hakkı yoktur. 

Salgınla mücadele ortak paydamızdır. Sağlık sistemimize olan güveni sarsacak mesnetsiz ithamlardan uzak durulmalı. Kendimizi eksik görmeyi bırakıp milletimizle ve onun evlatları ile gurur duyalım. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN