İstanbul'da 'mutasyon' önlemi: İngiltere'den gelenlere PCR testi

İstanbul'da 'mutasyon' önlemi: İngiltere'den gelenlere PCR testi

Koronavirüsün yeni mutasyonuyla birlikte bulaş hızının artmasından dolayı, Londra'dan İstanbul'a gelen yolculara PCR testi yapıldı. Adresleriyle iletişim bilgileri alınan yolcular, evlerinde karantinada kalacak.

Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) İngiltere kaynaklı mutasyon riski nedeniyle, gece saatlerinde Türk Hava Yollarına (THY) ait uçakla Londra'dan İstanbul'a gelen yolculara PCR testi yapıldı. Adres ve iletişim bilgileri alınan yolcular, evlerinde karantinada kalacak.
      
Koronavirüsün yeni mutasyonun bulaş hızının arttığının tespit edilmesi üzerine; İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika'dan Türkiye'ye yapılan uçuş seferleri geçici durdurma kararı alındı. Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca "İngiltere kaynaklı mutasyon riski üzerine alınan tedbirler kapsamında halen yolda olan uçuşlar için tüm yolculara test yapılacak ve karantina kuralları uygulanacaktır. Tedbirler tam koordinasyonla yürütülmektedir" uyarısında bulundu.

YOLCULARA PCR TESTİ

Bakan Koca'nın açıklaması üzerine, THY uçağıyla Londra'dan İstanbul Havalimanı'na gelen yolculara koronavirüs tedbirleri uygulandı. Sağlık ekipleri tarafından uçakta iletişim ve adres bilgileri alınan yolcular daha sonra havalimanı içerisinde bulunan PCR testi alanına götürüldü. Burada yolculardan boğaz ve burundan sürüntüleri alındı. Londra'dan İstanbul'a gelen yolcuların evlerinde karantina altında olacakları ve filyasyon ekipleri tarafından takip altında tutulacakları öğrenildi.

YENİ MUTASYON DAHA BULAŞICI

İngiltere Başbakanı Boris Johnson geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, mutasyona uğramış koronavirüsün yayılma hızının klasik Kovid-19'a oranla daha yüksek olduğunun tespit edildiğini açıklamıştı. İngiltere’de keşfedilen mutasyona uğramış virüsün yayılma hızının çok yüksek olduğunu söyleyen uzmanlar, yeni virüsün Almanya’daki vaka artışlarının da sebebi olabileceğini ifade etmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN