Dolar yeni haftaya yükselişle başladı

Dolar yeni haftaya yükselişle başladı

Geçen haftanın kapanışına doğru 7,61'e kadar çekilen dolar/TL, koronavirüste mutasyon haberlerinin küresel piyasalarda yarattığı endişe ortamının da etkisiyle sabaha karşı 7,70'in üzerini gördü.

Yurt içi piyasalarda ise Merkez Bankası'nın aralık ayı faiz kararını açıklayacağı yeni hafta, küresel piyasalardaki mutasyon endişeleriyle birlikte başladı.

Geçtiğimiz hafta kapanışına doğru 7,61'e kadar gerileyen dolar/TL 7,70'e kadar tırmandı.

Euro/TL'de ise yükselişler sınırlı kaldı ve geçen haftanın kapanış seviyeleri olan 9,35'ler söz konusu.

YURT İÇİNDE TAKİP EDİLECEK VERİLER

Yurt dışında önemli bir verinin bulunmadığı haftanın ilk gününde, yurt içinde tüketici güveni takip edilecek. TÜİK ve TCMB işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan mevsim etkilerinden arındırılmış tüketici güven endeksi, Kasım ayında 2,2 düşüşle 80,1 puana inmişti (10.00).

TÜİK aynı saatte yurt dışı üretici fiyat endeksini de açıklayacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı, merkezi yönetim brüt dış borç ve alacak stok verilerini yayımlayacak (17.30).

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN