Katar da aşılamaya başlıyor

Katar da aşılamaya başlıyor

Koronavirüs aşısını uygulamaya başlayan ülkeler kervanına Katar da katılıyor. İlk aşı sevkiyatının bugün yapılacağı ülkede, aşılama çalışmaları bu ay içinde başlayacak.

İngiltere, Amerika, Suudi Arabistan, İsrail'in ardından Katar da koronavirüs aşısına başlayan ülkeler kervanına katılıyor. Katar haber ajansının (QNA) açıklamasında, "İlk aşı sevkiyatı bugün gerçekleştirilecek ve sağlık standartları gereği herkese yetecek kadar bulunacak." ifadesi kullanıldı.      

Habere göre, Katar Sağlık Bakanlığı, anlaşması yapılan iki aşıdan biri olan, Türk bilim insanları Özlem Türeci ve Uğur Şahin'in geliştirdiği Pfizer ve BioNTech'in iş birliğinde geliştirilen Kovid-19 aşısının kullanımına ruhsat verdi.      

Koronavirüs aşılama süreciyle açıklamalarda bulunan Ulusal Stratejik Grup Başkanı Dr. Abdullatif el-Hal, Pfizer ve BioNTech şirketlerinin yürüttüğü klinik deneylerin, aşının yüzde 95 etkin olduğunu ortaya koyduğunu söyledi.      

2.jpg

Hal, bu aydan itibaren başlamak üzere 2021 yılı boyunca Katar'da en büyük aşı programının uygulanacağını vurguladı.      

Öte yandan Sağlık Bakanlığına bağlı İlaç Kontrolü ve Eczacılık İdaresi Müdürü Aişe el-Ensari, ülkede kullanılacak aşının, 16 yaş ve üzerindeki kişilere uygulanacağını belirtti.    

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN