İngiltere'de tablo ağırlaşıyor! Vakalar ilk kez 60 binin üzerine çıktı

İngiltere'de tablo ağırlaşıyor! Vakalar ilk kez 60 binin üzerine çıktı

Mutasyonlu koronavirüsün ilk tespit edildiği ve kısıtlamalarda en üst seviyeye geçilen İngiltere’de günlük vaka sayısı 60 binin üzerine çıkarak yeni bir rekor kırdı.

İngiltere’de Başbakan Boris Johnson, 3. kez sokağa çıkma kısıtlaması ilan ederken, güncel verilere göre, son 24 saat içerisinde 60 bin 916 kişinin koronavirüs testi pozitif çıktı. Ülkede 830 kişi de virüs nedeniyle hayatını kaybetti.  

“NÜFUSUN YÜZDE 2’SİNDEN FAZLASI ENFEKTE OLDU” 

Salgını hakkında basın toplantısı düzenleyen Başbakan Johnson, koronavirüsün yeni mutasyonu ile mücadeleye devam edildiğine dikkat çekerek, şu ana kadar İngiltere'de 1 milyon 100 binden fazla insana aşı yapıldığını ve Birleşik Krallık genelinde ise bu rakamın toplamda 1 milyon 300 bin olduğunu aktardı.  

Johnson, öncelikle yaşlı ve savunmasız kişilerin aşılanması sağlanarak onlara "görünmez bir kalkan" oluşturmaya çalışıldığını ifade ederek, 2 ile 3 hafta içinde en savunmasız grupların yaklaşık 4'te 1'inin aşılanmasının sağlanacağını belirtti. 

SPOR SALONLARI AŞI MERKEZLERİNE DÖNÜŞTÜRÜLECEK 

Johnson, önümüzdeki hafta stadyumlarda, spor salonlarında ve sergi merkezlerinde toplam 7 adet aşılama merkezinin açılacağını duyurdu.

İTALYA 

İngiltere’nin ardından en fazla vakanın rastlandığı İtalya’da son 24 saatte yapılan 135 bin 106 testte 15 bin 378 yeni pozitif vaka tespit edildiği belirtilerek, toplam vaka sayısının 2 milyon 181 bin 619'a ulaştığı aktarıldı.  

Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 649 kişinin daha koronavirüs nedeni ile hayatını kaybetmesiyle toplam can kaybının 76 bin 329’a yükseldiğini açıkladı. 

YENİ KISITLAMALAR GELEBİLİR 

Noel dönemi öncesinde bölgesel bazda tedbirler uygulanan İtalya'da, ulusal bazda önlemler 10 Ocak’a kadar devam edecek. Hükümet, 11 Ocak'tan sonra yürürlüğe konulacak olan bölgesel tedbirler için cuma günü yapılacak haftalık pandemi değerlendirmesini bekliyor.  

FRANSA 

Mutasyonlu koronavirüs vakalarının ardından İngiltere ile ulaşımı kısa süreliğini askıya alan Fransa’da da vaka sayıları yeniden yükselişe geçti.  

Fransa Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, son 24 saatte 20 bin 489 yeni vaka tespit edilmesi ile toplam vaka sayısının 2 milyon 680 bin 239’a ulaştığı bildirildi. 

Son 24 saatte 346 kişinin korona nedeniyle hayatını kaybettiği ülkede, toplam can kaybı sayısının 66 bin 282’ye yükseldiği aktarıldı. 

ALMANYA 

Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında 2 Kasım'dan bu yana uygulanan kısıtlamaları 31 Ocak’a kadar uzatan Almanya’da toplam vaka sayısı 1 milyon 800 bin 496’a, toplam can kaybı ise 36 bin 284’e ulaştı.    

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN