İngiltere’de korona alarmı! Kısıtlamalarda en üst seviyeye geçildi

İngiltere’de korona alarmı! Kısıtlamalarda en üst seviyeye geçildi

Mutasyonlu koronavirüsün ilk tespit edildiği ve vaka artışlarının önlenemediği İngiltere’de kısıtlamalar en üst seviyeye yükseltilirken, Başbakan Johnson ülkede üçüncü kez karantinaya geçildiğini duyurdu.

İngiltere’de koronavirüsün mutasyon geçirmesi üzerine vaka sayılarında ve can kayıplarındaki artış sonucunda kısıtlama seviyesi 5’e yükseldi. Daha önce 4’üncü seviyeye çıkarılan kısıtlamalarda sosyal mesafe ve çeşitli kısıtlamalar yer alırken; 5. seviyede sosyal mesafe ve kısıtlamaların artırılması öngörülüyor.

"SALGIN ORMAN YANGINI GİBİ BÜYÜYOR"

Londra ve İngiltere'nin güneydoğusundaki hastanelerde yoğunluk nedeniyle bazı hastalar başka bölgelere sevk edilirken, İngiltere'deki hastanelerde Nisan ayındaki ilk virüs dalgasından daha fazla Kovid-19 hastasının tedavi gördüğü ve Ulusal Sağlık Servisi'nin (NHS) "şimdiye kadarki en yoğun kışı" geçirdiği belirtildi.

Galler'de bir yoğun bakım danışmanı olan Dr. Ami Jones yaptığı açıklamada, "hastanelerin patladığını" ifade etti. Jones, personelin dörtte birinin şu anda hasta veya karantinada olduğunu belirterek, "Salgın orman yangını gibi büyüyor ve hastanelerde yerimiz kalmadı" dedi.

BAŞBAKAN JOHNSON: ÜÇÜNCÜ KEZ KARANTİNA UYGULANACAK 

Başbakan Boris Johnson ulusa sesleniş konuşmasında, artan vaka ve can kayıpları nedeniyle İngiltere'de üçüncü kez karantina uygulanacağını duyurdu. 

Başbakanlık konutunda düzenlediği basın toplantısında konuşan Johnson, "Hastanelerimiz, pandeminin başlangıcından beri her zamankinden daha fazla Kovid baskısı altında" ifadelerini kullandı. 

Johnson, açıklamasında temel ihtiyaç malzemesi alımı, iş ve spor gibi izin tanınan faaliyetler dışında herkesin 'kanun gereği' evde kalması gerektiğini belirtti. 

ÜLKEDE SON 24 SAATTE 58 BİN 784 VAKA 

İngiltere’de son 24 saatte 58 bin 784 yeni koronavirüs vakasının tespit edildiği, 407 kişinin de yaşamını yitirdiği açıklandı. Ülkedeki toplam vaka sayısı 2 milyon 713 bin 563, toplam can kaybı ise 75 bin 431 olarak duyuruldu. 

OXFORD AŞISI UYGULANMAYA BAŞLANDI 

Dünyada bir ilk olarak İngiltere'de bugün Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca'nın geliştirdiği koronavirüs aşısı uygulanmaya başladı. Aşı ilk kez 82 yaşındaki bir diyaliz hastasına yapıldı. Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca tarafından geliştirilen aşıdan 100 milyon doz sipariş eden İngiltere, önümüzdeki 3 ay içinde milyonlarca kişiyi aşılamayı planlıyor. 

DİĞER AVRUPA ÜLKELERİNDE SON DURUM 

İngiltere’den sonra en fazla vakaların görüldüğü İtalya’da son 24 saatte 10 bin 800 kişide daha koronavirüs tespit edildiği ve 348 kişinin daha yaşamını yitirdiği duyuruldu. Ülkede toplam vaka sayısı 2 milyon 166 bin 244’e yükseldi. 

Özellikle mutant virüsün yayılmaya başlamasının ardından sıkı tedbirler alan Fransa’da son 24 saatte 4 bin 22 kişide daha koronavirüs tespit edildi. Ülkede toplam vaka sayısı 2 milyon 659 bin 750’ye ulaştı. 

İspanya’da ise son 24 saatte 9 bin 43 kişide daha koronavirüs tespit edildi. Ülkede toplam vaka sayısı 1 milyon 958 bin 844’e ulaştı. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN