Global Times: Batı, Çin’i kıskanmayı bırakıp örnek alsın

Global Times: Batı, Çin’i kıskanmayı bırakıp örnek alsın

İktidardaki Çin Komünist Partisi’ni açıktan destekleyen Global Times gazetesi, Vuhan’daki kalabalık kutlamalara Batı dünyasının alışması gerektiğini yazdı. Vuhan’daki kutlamaları eleştiren Batı dünyasının bu tutumunu 'kıskançlık' olarak niteleyen gazete, saldırmak yerine salgından kurtulmak için Çin’in örnek alınması gerektiğini belirtti.

SELMAN CÖMERT | KARAR 

Global Times, Kovid-19’un yayılmaya başladığı Vuhan’da yeni yıl kutlamalarının, spor müsabakalarının ve canlı konserlerin daha fazla gerçekleştirileceğini ve bazı Batılıların buna alışması gerektiğini belirtti. Çin’in 'önyargı ve düşmanlıkla' eleştirilmesini 'kıskançlık' olarak niteleyen Global Times, Batı dünyasının bunun yerine Çin hükümetinin tecrübelerinden faydalanarak bir an önce salgından kurtulmaları gerektiğini söyledi. 

14 Ekim’de karantinada kalmanın hayat kurtarmayacağını, yalnızca ölümleri erteleyeceğini dile getiren Birleşik Krallık merkezli Telegraph gazetesi köşe yazarı Allison Pearson, sosyal medyada Vuhan’daki yıl başı kutlamasının videosunu paylaşarak "Vuhan bunu aşısız nasıl başardı?" sorusunu sormuştu.

Global Times, bu sorunun alaycı bir tavırla sorulduğunu iddia ederken, bu alaycılığın ters teptiğini söyledi. Pearson’ın gönderisine yapılan yorumların birçoğu salgının kontrol altına alınabilmesi için gerekli ama 'Pearson’ın desteklemediği' önlemleri dile getirirken, bazı sosyal medya kullanıcıları da İngiliz hükümetinin salgın konusunda sorumsuzluğundan şikayet etti. 

Öte yandan Pearson, sosyal medyada paylaştığı gönderiye yapılan "Bence her şey mümkün. Virüs hala yayılıyorsa, her şey yolundaymış gibi davranıyor olabilirler. Eğer burada da insanları test etmeyi bırakırsak, her şey daha iyi olabilir" yorumuna katıldığını ifade etti. Bazı kullanıcılar da, geçtiğimiz aylarda Pearson’ın maske takmayı reddetmesine ve İngiltere’nin karantinadan vazgeçmesi için çağrıda bulunmasına işaret ederek, Çin’in salgını kontrol etmek için her şeyi yaptığını dile getirdi. 

'KISKANÇLIK ETME, ÖRNEK AL' 

Global Times’a konuşan Vuhan Üniversitesi patojen biyolojisi bölümü müdür yardımcısı Yang Zhanqiu, 76 günlük karantinadan sonra Nisan’da salgının gölgesinden kurtulan Vuhan halkının bu tür kutlamalar yapmasının oldukça normal olduğunu ve kış gelmesine rağmen Vuhan’ın hala güvenilir bir yer olduğunu söyledi. 

Yang, Pearson’ın bir gazeteci olarak Vuhan’daki kutlamalar hakkında kıskanç ve düşmanca davranmak yerine, Çin’in salgını kontrol etme tecrübesini vatandaşlarına ve hükümetine anlatması gerektiğini belirtti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN