Almanya koronavirüs tedbirlerini genişletmeye hazırlanıyor

Almanya koronavirüs tedbirlerini genişletmeye hazırlanıyor

Almanya’da hala yüksek seviyede olan ve hastaneler ile sağlık çalışanları üzerinde büyük baskılar yaratan koronavirüsün enfeksiyon oranlarını azaltmak için 10 Ocak’tan sonra ulusal kapanma sürecini uzatması muhtemel görünüyor.

EDA NARİN | KARAR.COM

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve bölge liderlerinin salı günü yapılacak toplantıda ülke genelindeki kısıtlamaları uzatmayı kabul etmeleri bekleniyor. Kısıtlamaların ne kadar uzatılacağı ise belli değil.

“YENİ VE ZOR SORULARLA YÜZLEŞMEKTEN DAHA İYİDİR”

Reuters'ın aktardığına göre, Sağlık Bakanı Jens Spahn Cumartesi akşamı RTL televizyonuna verdiği demeçte, “Rakamlar hala çok yüksek, bu nedenle kısıtlamaları uzatmamız gerekecek” demişti. Enfeksiyon oranlarının sürdürülebilir bir şekilde düşürülmesi gerektiğini söyleyen Spahn, “Bu, çok erken gevşetmekten ve sonra, belki de birkaç hafta kadar kısa bir sürede yeni ve zor sorularla yüzleşmekten daha iyidir” şeklinde konuşmuştu.

Almanya, Noel'den önce restoranların ve çoğu mağazanın kapatılması da dahil olmak katı kısıtlamalar getirmişti. Buna rağmen Almanya'daki vaka sayısında artış yaşandı. Koronavirüs kaynaklı ölümler bazı günlerde 1000'in üstüne çıktı.

"GELECEK HAFTA NOEL'İN ETKİSİNİ GÖRECEĞİZ"

Yoğun bakım doktorlarını temsil eden bir grubun başkanı olan Uwe Janssens, Rheinische Post'a verdiği demeçte, "Gelecek hafta hastanelerde Noel'in Kovid-19'un yayılmasına ne kadar güçlü katkıda bulunduğunu göreceğiz" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN