Merkel'den aşı çalışmaları için Almanlara itidal çağrısı

Merkel'den aşı çalışmaları için Almanlara itidal çağrısı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, yeni yıl mesajı yayınladı. Merkel yayınladığı mesajda, aşılama programının planlanandan yavaş gitmesinden dolayı Almanları itidalli olmaya ve sabır göstermeye çağırdı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, yeni yıl mesajında, koronavirüs ile mücadeleyi "yüzyılın politik, sosyal ve ekonomik sorunu" olarak tanımlarken aşılama için halkından sabırlı olmalarını istedi.

15 yıldır Almanya Şansölyesi olarak görev yapan Angela Merkel, Alman halkına yönelik bir yılbaşı yazısı yayınladı.

Yazıda 15 yıllık hükümetlerinin en zor günleri olduğunu belirten Merkel, "Sanırım şu söylediklerimde abartmıyorum, son 15 yıldır ne bir yılı bu kadar zor bulduk, ne de yeni yılı büyük bir umutla bekledik " ifadelerini kullandı.

Salgınla mücadeleyi "yüzyılın politik, sosyal ve ekonomik sorunu" olarak nitelendiren Merkel, "bu tarihi görevde" kendilerine düşen rolü başarıyla yerine getiren Alman halkına teşekkür etti.

Kovid-19 ile ilgili yanlış bilgiler yayanlara, “Komplo teorileri yayanlar sadece gerçek dışı bilgiler yaymakla kalmıyorlar, aynı zamanda alaycı ve acımasızlar” ifadelerini kullanan Merkel, aşılama programının yavaş ilerlemesinden dolayı halkı itidalli ve sabırlı olmaya çağırdı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN