İngiltere'den Ukrayna'ya savaş gemisi desteği

İngiltere'den Ukrayna'ya savaş gemisi desteği

The Times gazetesi, İngiltere'nin Ukrayna'ya destek için iki savaş gemisini Karadeniz’e göndereceğini yazdı. F-35 jetleri ile Merlin helikopterlerinin gerekmesi hâlinde Karadeniz’e gönderilen gemilere havadan destek de verecek.

Ukrayna-Rusya hattındaki Donbas krizi devam ediyor. İngiliz The Times gazetesi, Kraliyet Donanması’ndaki kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Ukrayna ve NATO'daki müttefikleri ile dayanışma içerisinde olduğunun işareti olarak, İngiltere’nin, iki savaş gemisini Karadeniz’e göndereceğini yazdı.

İngiliz gemilerin söz konusu yer değiştirmesi, Ukrayna’nın doğusunda gerilimin son yıllarda görülmemiş derecede yükselmesini izliyor.

GEREKİRSE HAVADAN DESTEK DE VERİLECEK

Times’ın haberinde ayrıca, uçak gemisi Queen Elizabeth’te yer alan F-35 jetleri ile Merlin helikopterlerinin gerekmesi hâlinde Karadeniz’e gönderilen gemilere havadan destek vereceği kaydedildi.

Queen Elizabeth uçak gemisinin kendisininse Akdeniz’de kalmaya devam edeceği belirtildi.

Ukrayna’nın doğusunda gerilimin bir defa daha yükselmesi ve NATO ülkelerinin bazı gemilerini Karadeniz’e yönlendirmesi nedeniyle Rusya da Kırım dahil sınırlarını korumak adına bazı güçlerini bölgeye kaydırmış durumda.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN