Ukrayna Dışişleri Bakanı ve NATO'dan Rusya'ya ortak çağrı

Ukrayna Dışişleri Bakanı ve NATO'dan Rusya'ya ortak çağrı

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba, NATO'ya ve Batı ülkelerine, Rusya ile aralarındaki gerilimin tırmanmasını azaltmak için destekte bulunmalarını istedi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de Rusya'yı birliklerini çekme çağrısı yaptı.

Yarın gerçekleşmesi beklenen NATO dışişleri ve savunma bakanlarının da bulunduğu Ukrayna ve Afganistan gündemli acil toplantısı öncesi Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba ile NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Brüksel'de bir araya geldi. Donbass'taki durumu ele alan ikili görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, NATO'dan gerilimi azaltmada etkin rol olmaları konusunda desteklerini isterken Rusya'ya yeni yaptırımlar uygulanması konusunda talepte bulundu.

'ASKERİ DESTEĞE VE RUSYA'YA  UYGULANACAK YENİ YAPTIRIMLARA İHTİYAÇ VAR'

Kuleba ortak basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Operasyonel seviyede, Rusya'yı caydıracak ve saldırgan niyetlerini durduracak tedbirlere ihtiyacımız var. Bu tedbirlerden biri, Rus saldırganlığının bedelini artıracak olan yeni yaptırımlar olabilir."

''RUSYA SAVUNMA GÜCÜMÜZÜ KIRIYOR''

Ukrayna'nın savunma kabiliyetlerini artırmayı amaçlayan doğrudan askeri desteğin de bu tedbirlerden biri olabileceğini kaydeden Kuleba, "Zira Rusya'nın üçüncü ülkelerin Ukrayna'yla savunma işbirliği yapmalarını engellemek için hiçbir çaba sarf etmediğini biliyoruz. Rusya, bizim savunma kabiliyetlerimize zarar vermek için çok çalışıyor" iddiasında bulundu.

Öte yandan Kubela, Kiev'in diplomatik çözüm istediğini de belirtti.

'RUSYA, 2014'TEN BERİ EN BÜYÜK ASKERİ SEVKİYATINI GERÇEKLEŞTİRİYOR'

Moskova'nın Ukrayna sınırına yığınak yaptığını belirten Stoltenberg, "Son haftalarda Rusya, savaşa hazır binlerce askerini Ukrayna sınırına gönderdi. Bu, 2014'te Kırım'ın yasa dışı ilhakından bu yana gerçekleştirilen en büyük Rus askeri sevkiyatı" diye konuştu.

Stoltenberg, Rusya'nın Ukrayna ve çevresindeki askeri yapılanmasını sona erdirmesi, provokasyonlara ve gerilimi tırmandırmaya nokta koyması gerektiğini ifade etti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN