Ukrayna Donetsk'te tahkimatını artırıyor

Ukrayna Donetsk'te tahkimatını artırıyor

Donetsk'te bağımsızlığı ilan eden güçler, Kiev yönetimini kendi denetiminde olan yerleşim yerlerine silah yerleştirmekle suçladı.

Ukrayna’nın doğusundaki Donetsk’te bağımsızlıklarını ilan eden güçler, Ukrayna hükümet güçlerinin temas hattında kendi denetiminde olan yerleşim yerlerine silah yerleştirmekle suçladı.

133 TANKSAVAR MAYIN YERLEŞTİRİLDİ

Donetsk sözcüsü, Ukrayna güçlerinin insanların yaşamakta olduğu konutlar ve yollara çok yakın alanlara 133 tanksavar mayın yerleştirdiğini de belirtti.

NE OLMUŞTU?

Daha önce de Lugansk sözcüleri, Ukrayna hükümetinin, denetimi altındaki bölgelerin çevresinde 23 silah ve üç zırhlı araç yerleştirildiğini söylemişti.

Ukrayna’nın doğusunda gerilim, hükümet güçlerinin Donetsk’te bir milise suikast düzenlenmesi ve bombardımanlarını artırması nedeniyle yükselmiş durumda. Donetsk güçleri, Ukrayna hükümet güçlerinin nisan ayında insansız hava aracı ile düzenledikleri bir saldırı sonucu bir çocuğun yaşamını yitirdiğini açıklamıştı.

Ukrayna’da gerilimin daha önce tırmanmasını takiben kabul edilen yeni bir protokol ile yerleşim yerleri ve yakınlarına silah yerleştirilmesi, istihbarat ve sabotaj eylemleri gerçekleştirilmesi, insansız hava aracı kullanılması yasaklanmıştı.

Ukrayna’daki çatışmaların sona erdirilmesi için oluşturulan temas grubu, 2014’ten beri üç ayrı anlaşma üstünde mutabık kaldı, fakat söz konusu anlaşmalara rağmen çatışmalar devam ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN