Irak sınırına kadar temizlenecek

Irak sınırına kadar temizlenecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ve Batı’dan gelen operasyonun sınırlandırılması çağrılarına sert tepki gösterdi. “Bu nasıl bir stratejik ortaklık? Terör örgütleri ABD bayrakları ile cirit atıyor. Beraber yürümeyi biz de isteriz ama böyle olacaksa kendi göbeğimizi kendimiz keseririz. Bu operasyon Irak sınırına kadar tüm teröristler bitirilene kadar sürecek” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı  Erdoğan, “Çok yakın bir zamanda terör örgütü adeta kıpırdayamaz hale Allah’ın izniyle getirilecektir” dedi.

Erdoğan, partisinin genel merkezinde düzenlenen “121. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı”nda yaptığı konuşmada Afrin’de sürdürülen Zeytin Dalı Operasyonu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, başbakan yardımcıları ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ile Hatay’daki harekât karargahına gittiğini anlatan Erdoğan şunları söyledi:

FİİLİ BİR İKAZ: Türkiye’nin terörle mücadele konusundaki kararlılığını anlamak istemeyenler için Zeytin Dalı Operasyonu açık bir ikaz, fiili bir örnek olmuştur. Kararlı ve güvenli bir şekilde ilerliyoruz. Çok yakın bir zamanda terör örgütü adeta kıpırdayamaz hale getirilecektir.

TERÖRİST SEVİCİ TTB: Hamd olsun 343 terörist etkisiz hale getirilmiş vaziyette. Bundan rahatsız olanlar, sözde Türk Tabipleri Birliği gibi bir kesim, ‘savaşa hayır’ diye bir kampanya yürütmek istiyor. Bu terörist sevicilerin, bugüne kadar biz, ‘barışa evet’ dediklerini de pek duymadık. Zaten bunların barışla filan alakası yok. Bunlar bu işin, bu senaryonun içindeler.”      

AVRUPA GEÇMİŞİNE BAKSIN: Avrupa Parlamentosu’nda bu harekâtı bir ‘istila hareketi’ olarak göstermek isteyenlere de söylüyorum, gidin önce istilanın örneklerini geçmişte Libya’da arayın, Ruanda’da, Mali’de arayın. Hiçbir zaman Türk milleti, Türk ordusu müstevli olarak hareket etmemiştir.

İSTESEK DÜMDÜZ EDERİZ: Birileri ısrarla ‘Bu operasyon kısa sürsün, sınırlı olsun’ diye güya telkinde bulunuyor. Ben de o birilerine telefon görüşmelerinde özellikle söyledim. Eğer biz devlet olarak sahip olduğumuz askeri gücü hoyratça kullanmaya kalksak, tanklarımızla, toplarımızla, uçaklarımızla, helikopterlerimizle önümüze gelen her şeyi dümdüz edip geçsek, bu operasyon birkaç günlük iştir.

KISA SÜRSÜN DİYENLER: Türkiye’yi örtülü veya aleni tenkitlerle hatta tehditlerle yolundan döndürmeye çalışanların, saflarını terör örgütünün yanı olarak belirliyor. Daha 7 gün oldu. Afganistan ne kadar sürdü? Yaklaşık 20 yıl. Irak ne kadar sürdü? Yaklaşık 18 yıl, hâlâ oradasınız. Libya, Mali, Ruanda, buralar ne kadar sürdü? Bize bu aklı verenler biraz da kendileri kullansalar ne olur?

STRATEJİK ORTAK NASIL YAPAR BUNU: En büyük üzüntümüz, Amerika’nın bayraklarıyla bu terör örgütleri, bu bölgede cirit atıyorlar. Sayın Başkan bize diyor ki ‘Bizi bu kadar eleştirmeyin’ Tamam ama biz stratejik ortak olduğumuza göre bir stratejik ortak, stratejik ortağına böyle bir şeyi nasıl yapar?

SAYIN BAŞKAN’A DA SÖYLEDİM: Geçen akşam konuştuk, bunları kendisine açıkladık ama hâlâ Türkiye’deki ABD karşıtlığından bahsediliyor. Biz böyle olsun istemiyoruz. Biz ABD ile beraber bu işleri yürütelim istiyoruz ama 5 bin TIR, 2 bin kargo uçağı, bu kadar silahı buraya getirdiğinde benim milletim şunu soruyor: ‘Bu silahlar buraya niçin geliyor?’ Tabii ABD’de bakıyorum, artık ABD halkı diyor ki ‘Biz vergileri bunun için mi veriyoruz? diyor. Sayın Başkan da ‘Biz bu kadar ekonomimizi güçlendirmeyi, bu silahları buralara göndermek için mi yaptık?’ diye, bunu bizzat bana da kendisi söyledi. Ya bu işi yapacaksak, teröre karşı mücadeleyi vereceksek beraber vereceğiz, yoksa biz de teröre karşı mücadelede kendi göbeğimizi, kendimiz keseceğiz. Ama amaçları terörle mücadele değil de Türkiye’nin sınırları boyunca bir terör koridoru oluşturmak, sonra da onun üzerinden bölgede bitip tükenmek bilmeyen bir kan ve can pazarı kurmaksa olanlara cevabımız şudur, biz Suriye’deki son terörist ortadan kalkana, bu ülke asli sahipleri için emin bir yer haline gelene kadar operasyonlarımızı sürdüreceğiz.” 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN