İran lideri Hamaney'in Twitter hesabı askıya alındı

İran lideri Hamaney'in Twitter hesabı askıya alındı

İran'ın, Ukrayna Havayolları'na ait yolcu uçağını 'yanlışlıkla' füze ile vurduklarını itiraf etmesinin ardından İran dini lideri Hamaney'in Twitter hesabı askıya alındı. Konuyla ilgili Twitter'dan henüz bir açıklama gelmedi.

İran'ın, Ukrayna Havayolları'na ait yolcu uçağını 'yanlışlıkla' füze ile vurduklarını itiraf etmesinin ardından İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in Twitter hesabı askıya alındı. Konuyla ilgili Twitter'dan henüz bir açıklama gelmedi.

Hamaney'in Twitter hesabının geçici olarak askıya alındığı öğrenildi. 

20-01/11/01.png

Hamaney'in profiline girmeye çalışanlar 'Bu hesapta olağandışı bir etkinlik oldu' uyarısıyla karşılaşırken, Twitter'dan konuyla ilgili bir açıklama gelmedi. 

NE OLMUŞTU?

Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gitmek üzere Tahran Uluslararası İmam Humeyni Havalimanı'ndan havalanan Ukrayna Havayollarına ait Boeing 737 tipi yolcu uçağı, 8 Ocak Çarşamba sabahı kalkıştan kısa süre sonra düşmüş, uçakta bulunan 176 kişiden kurtulan olmamıştı. İran Genelkurmay Başkanlığı da sabah yaptığı açıklama ile söz konusu yolcu uçağının 'hassas askeri bir noktanın' üzerinden geçerken 'insani hata' sonucu hava savunma sistemi tarafından yanlışlıkla düşürüldüğünü duyurmuştu.

 

Uçağın düşürülmesinden birkaç saat önce İran Devrim Muhafızları Ordusu tarafından ABD'nin Irak'taki üslerine saldırı düzenlenmişti. 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN