Zarif'ten uçak özrü: İnsani hata faciaya yol açtı, çok pişmanız

Zarif'ten uçak özrü: İnsani hata faciaya yol açtı, çok pişmanız

Ukrayna yolcu uçağını 'yanlışlıkla' füze ile düşürülmesinin ardından İran Dışişleri Bakanı Zarif'ten hem suçlama hem de özür geldi. Twitter'dan paylaşım yapan Zarif "ABD'nin maceracılığından kaynaklı kriz anında yapılan insani hata, faciaya yol açtı. Çok pişmanız" ifadelerini kullandı.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, hava savunma sistemi tarafından 'yanlışlıkla' düşürüldüğü açıklanan Ukrayna Havayollarına ait yolcu uçağı için özür diledi. 

Zarif, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Ukrayna Havayollarına ait uçağın düşürülmesiyle ilgili ABD'yi suçladı.

20-01/11/ira.jpg

Zarif, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Üzüntülü bir gün. Silahlı kuvvetlerin soruşturmasının ilk sonucu: ABD'nin maceracılığından kaynaklı kriz anında yapılan insani hata, faciaya yol açtı. Çok pişmanız. Halkımızdan, kurbanların ailelerinden ve etkilenen tüm milletlerden özür dileriz."

TAHRAN/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN