İran uranyum konusunda Rusya'yla anlaştı

İran uranyum konusunda Rusya'yla anlaştı

Tahran ve Moskova, İran'ın zenginleştirilmiş uranyumu ile Rusya'nın doğal uranyumu değişimi konusunda anlaştı.

İran'ın Moskova Büyükelçisi Mehdi Sanai, düzenlediği basın toplantısında, İran'a karşı uygulanan yaptırımların kalkmasının Rusya ile ekonomik ilişkilerin gelişimine katkı sağlayacağını söyledi. Sanai, ülkesinin petrol fiyatlarının istikrar kazanması, Suriye krizi ve IŞİD'le mücadele konusunda Rusya ile aynı çizgide olduğunu kaydetti.

"Rusya'dan büyük destek gördük"

Nükleer sanayinin gelişimi için Rusya'dan büyük destek gördüklerini ve bunun ülke yönetimi tarafından önemsendiğini belirten Sanai, "Örneğin, zenginleştirilmiş uranyum ile doğal Rus uranyumu değişimi konusunda anlaşmaya vardık" dedi.

"Geçerli gerekçesi yok"

Nükleer müzakerelerde varılan anlaşmanın Rus-İran ilişkilerini kötü etkileyeceği şeklinde haberler yapıldığını hatırlatan Büyükelçi Sanai, "Basında çıkan benzer haberlerin hiçbir geçerli gerekçesi bulunmuyor" diye konuştu.

"ABD ile ikili müzakere yürütmeyeceğiz"

ABD ile bölgesel ve uluslararası konularda ikili müzakere yürütme niyetinde olmadıklarını bildiren Sanai, sadece nükleer konularda diyalog sağlandığını, iki ülkenin dış politika çizgisinin bir birine zıt olduğunu ifade etti. İran'ın Ortadoğu'daki terörle mücadele operasyonlarına katılma olasılığını gözardı etmediğini vurgulayan Sanai, şimdilik bu konuda belirli bir anlaşma olmadığını dile getirdi.

MOSKOVA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN