İran'dan Rusya'ya dokuz ton zenginleştirilmiş uranyum

İran'dan Rusya'ya dokuz ton zenginleştirilmiş uranyum

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi, Rusya'ya gemilerle 9 ton zenginleştirilmiş uranyum göndereceklerini bildirdi. Zenginleştirilmiş uranyum tahliyesinin yeni yıl sonuna kadar Moskova'ya gönderileceği tahmin ediliyor.

İran önümüzdeki günlerde Rusya'ya dokuz ton zenginleştirilmiş uranyum ihraç edeceği bildirildi.

İran devlet haber ajansı IRNA'da yer alan haberde, İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi, "Önümüzdeki birkaç gün içinde İran'ın zenginleştirilmiş uranyumundan yaklaşık dokuz ton Rusya'ya ihraç edilecek" dedi.

15-12/19/uranyum.jpg

2015 sonunda gönderilecek

Dünya Bülteni'nin haberine göre, Tahran ve Moskova, daha önce İran'ın zenginleştirilmiş uranyumu ile Rusya'nın doğal uranyumunun takas edilmesi konusunda anlaşmaya varmıştı. Gerek İran'dan zenginleştirilmiş uranyumun tahliyesi, gerekse de İran'a doğal uranyum sevkiyatının 2015 sonunda tamamlanmış olacağı bildirilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN