İran’da günlük koronavirüs vaka sayısında yeni rekor

İran’da günlük koronavirüs vaka sayısında yeni rekor

İran'da koronavirüs salgınında son 24 saatte tespit edilen 10 bin 463 yeni vaka ile günlük hasta sayısında rekor seviyeye ulaşıldı.

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari, ülkedeki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına yönelik son durumu paylaştı. Son 24 saatte 10 bin 463 kişinin koronavirüs testinin pozitif çıktığını belirten Lari, 458 kişinin de hayatını kaybettiğini duyurdu. Lari 10 bin 463 rakamının ülkede görülen en yüksek günlük vaka sayısı olduğunu da vurguladı.

Lari yaptığı açıklamada, son verilerle birlikte ülkede tespit edilen toplam koronavirüs vaka sayısının 692 bin 949'a, hayatını kaybedenlerin sayısının ise 38 bin 749'a ulaştığını belirtti. 

Sözcü Lari, Tahran, İsfahan, Kum, Doğu Azerbaycan, Güney Horasan, Semnan, Gazvin, Loristan, Erdebil, Huzistan, Kirmanşah, Kohgiluye ve Buyer Ahmed, Gilan, Buşehr, Zencan, İlam, Rezevi Horasan, Mazenderan, Çaharmahal ve Bahtiyari, Elburz, Batı Azerbaycan, Merkezi, Kirman, Kuzey Horasan, Hamedan, Yezd ve Kürdistan eyaletlerinin de salgında kırmızı bölgeler olduğunu belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN