İsrail’de korona önlemleri hiçe sayıldı

İsrail’de korona önlemleri hiçe sayıldı

İsrail'de binlerce Haredi Yahudi, bir cenaze töreninde koronavirüs önlemlerini hiçe saydı.

İsrail hükümeti, koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında geçtiğimiz sene 27 Aralık’ta 3’üncü kez ulusal karantina kararı almasına rağmen Ultra-Ortodoks (Haredi) Yahudiler kurallara uymamakta ısrar ediyor.

Başkent Tel Aviv'in doğusunda bulunan Bney Brak bölgesinde Haham Haim Meir Halevy Wassner için düzenlenen cenaze töreni sırasında binlerce Haredi Yahudi Kovid-19 önlemlerini hiçe saydı.

Cenaze törenine katılan binlerce Haredi Yahudi’nin, sosyal mesafe kuralına uymadığı görüldü. Cenaze törenine polis tarafından baskın düzenlenerek, törene katılan Yahudiler dağıtıldı. 

İsrail'de Kovid-19'a karşı alınan önlemlere uymayı reddeden Ultra-Ortodoks Yahudiler, bu nedenle sık sık polisle karşı karşıya geliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN