İşsizlik Fonu bir ayda 2,5 milyar lira küçüldü

İşsizlik Fonu bir ayda 2,5 milyar lira küçüldü

İşsizlik Sigortası Fonu eylül ayında bir önceki aya göre 2 milyar 482 milyon TL küçüldü. Fonun en büyük gideri kısa çalışma ödeneği oldu.

İşsizlik Sigortası Fonu'nun toplam varlığı eylül ayında bir önceki aya göre 2 milyar 482 milyon TL düşüş gösterdi.

Dünya'nın İŞKUR'un 'İşsizlik Sigortası Fonu Bülteni'nden derlediği haberine göre, ağustos sonu itibarıyla 112 milyar 39.1 milyon TL olan Fon'un menkul kıymet ve nakit varlığ, eylül sonunda 109 milyar 557.1 milyon TL seviyesine indi.

EN FAZLA ÖDEME KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİNE

Fon varlığının yüzde 80.18'i tahvil, yüzde 19.82'si mevduattan oluştu. Bir önceki ay tahvil miktarı yüzde 80.53, mevduat miktarı yüzde 19.47 olmuştu.

Aynı ayda fonun geliri 3.04 milyar TL, gideri ise 5.52 milyar TL olarak gerçekleşti. Fon'dan en fazla ödeme 2.37 milyar TL ile kısa çalışma ödeneği için yapıldı.

DEVA: GERÇEK İŞSİZLİK YÜZDE 31

Öte yandan bir süredir hem siyasetin hem de ekonominin gündeminden düşmeyen TÜİK rakamları bir kez daha muhalefeti hedefindeydi. Son olarak Temmuz ayı işsizlik rakamlarını açıklayan TÜİK'in açıkladığı verilerin gerçeği yansıtmadığını belirten DEVA Partisi Ekonomi ve Finans Politikaları Başkanı İbrahim Çanakcı, "TÜİK yüzde 13,4 dese de gerçek işsizlik oranı yüzde 31’dir" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN