Dekandan ürküten uyarı: Yataklar doluyor, durum ciddi

Dekandan ürküten uyarı: Yataklar doluyor, durum ciddi

İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Tükek, yoğun bakım doluluk oranının ve entübe hasta sayısının arttığını belirterek, vatandaşları kalabalık yerlerden uzak durmaları konusunda uyardı: Durum ciddi

İstanbul'da pik yapan koronavirüs vakaları nedeniyle kentte adeta kırmızı alarm verildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın "Her 100 vakadan 4'ü İstanbul'da yüzde 50 artış var' uyarısının ardan yeni önlemler devreye alınırken bir uyarı da İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek'ten geldi. 

Prof. Tükek, yoğun bakım doluluk oranlarının arttığına dikkati çekerek, vatandaşlara kalabalık yerlerde uzak durun uyarısında bulundu.   

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Tükek, İstanbul'da yoğun bakım doluluk oranının ve entübe hasta sayısının arttığına dikkat çekti, zorunlu olmadıkça evden çıkmayın uyarısında bulundu.  

İSTANBUL'DA DURUM CİDDİ

Tükek'in paylaşımı şöyle:   

Yoğun bakım yatak sayısında böyle giderse önümüzdeki günlerde ciddi bir ihtiyaç olacak.

Kalabalık yerlerden uzak durun. 

İşe gitmek zorunda olmayan vatandaşlarımız gerekmedikçe evden çıkmayın. Durum ciddi. 

tufan-tukek.jpg

İSTANBUL'DAKİ PİK DALGAYA DÖNÜŞEBİLİR"

Tükek daha önce yaptığı uyarıda, Türkiye'nin henüz salgında birinci dalgayı bitirmediğini belirterek "Salgın kronik bir seviye, durağan bir seyre girdi. Ufak ufak pikler yapacak. İstanbul'da bu piki bekliyoruz. Pik diyoruz ama tedbirleri gevşetirsek bu pik de büyük bir dalgaya dönüşür" demişti.  

TÜRKİYE’DE SON DURUM 

Sağlık Bakanlığı’nın paylaştığı son verilere göre Türkiye genelinde yatak doluluk oranı yüzde 51.7, erişkin yoğun bakım doluluk oranı yüzde 68.5 ve ventilatör doluluk oranı yüzde 32.9 oldu. 

İSTANBUL'DA ALARM VEREN İLÇELER

Geçen hafta Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Koca, Türkiye'deki vakaların yüzde 40'ının İstanbul'da olduğunu açıklamıştı. Koca'nın verdiği bilgilere göre son 1 hafta içerisinde ildeki vaka artış oranı %62. Büyükçekmece %123, Sarıyer %120, Bakırköy %104, Beylikdüzü %104, Bayrampaşa %99, Şişli %98. 

Koca, artışın İstanbul’a günlük gidiş gelişlerin fazla olduğu ilçelerde daha yüksek olduğunu belirterek “Artış, İstanbul’a günlük gidiş gelişlerin fazla olduğu şehirlerde de yüksektir. İstanbul’un yakın temaslısı diyebileceğimiz Balıkesir’de ve Tekirdağ’da yüzde 96, Bilecik ve Düzce’de yüzde 99, Edirne’de yüzde 91, Bursa’da yüzde 84, Sakarya’da yüzde 76, Kırklareli’nde yüzde 71, Kocaeli’de yüzde 63’tir. Sadece sayılan iller değil, tüm Türkiye, İstanbul’un temaslısıdır. Gelişme, salgınla mücadelede 83 milyonu ilgilendirmektedir” bilgisini paylaşmıştı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN