'İstanbul Valiliği 'Her şey çok güzel olacak' pankartını yasakladı' iddiasına açıklama

'İstanbul Valiliği 'Her şey çok güzel olacak' pankartını yasakladı' iddiasına açıklama

'İstanbul Valiliği 'Her şey çok güzel olacak' pankartını yasakladı' iddiasına, İçişleri Bakanı Soylu'ndan açıklama geldi. Soylu "Bir cümle ya da bir pankarta yasak söz konusu değil" diye konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Her şey çok güzel olacak' pankartının İstanbul Valiliği tarafından yasaklandığı iddiaları ile ilgili açıklama yaptı.

Bakan Soylu şunları kaydetti: "Mülki idare amirlerinin birtakım sorumlulukları söz konusu. Bu sorumlulukların içinde de siyasi partilerin yapacağı açık hava kapalı alan toplantıları yapacakları propaganda çalışmalarının bir çerçevesi söz konusu. Burada x pankartın y pankartın yasaklanması söz konusu değildir yani bir kelime bütünlüğüne cümle bütünlüğüne yönelik bir yasaklama da söz konusu değildir.

Eğer bir pankart bilboard'a asılacaksa onun içindeki cümlenin anlamı olmaz, ilgili mülki idare amirlerinin bilgisi dahilinde olunması söylenmiştir. Genel kuralın dışında bir cümleye ait yasaklama söz konusu değildir. Herkes seçim propagandasını özgürce yapabilir bizim göreviminiz de bunu sağlamaktır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN