Babacan: CHP'nin projesini ben bile anlamadım

Babacan: CHP'nin projesini ben bile anlamadım

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, CHP'nin açıkladığı "Merkez Türkiye" projesini değerlendirdi. Babacan, "Projeyi ben bile anlamadım" dedi.

Babacan, NTV Televizyonunda katıldığı canlı yayında, CHP'nin seçim vaatlerine ilişkin sorulara cevap verdi.

Babacan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün açıkladığı, "Merkez Türkiye" projesi için hayal dedi. 

Projeyi anlamadığını belirten Babacan, şunları söyledi: 

Seçim otobüslerinin arka odasında hazırlanmış

Ana muhalefet partisi hayal üretmeye devam ediyor. Ne söylerim de nasıl farklı kesimlerin gözünü boyayabilirim diye bir çaba içine girmiş. Bunlar seçime iki hafta kala apar topar böyle seçim otobüslerinin arka odasında hazırlanan projeler.

 

Nerede kurulacağı belli değil

Proje açıklıyorlar Türkiye'nin neresinde hangi bölgesinde olacağının bile ismi yok. Çünkü böyle bir şeyi şu şehirde yapıyorum dese diğer bütün şehirleri kızdıracaklar küstürecekler. Acaba birilerini daha kandırabilir miyiz diye hazırlanan şeyler. Bir hayal ürünü projeyi daha açıklamış olabilirler.

Ben bile anlamadım

Çok detaylarını da incelemedim açıkçası şöyle basından biraz okudum. G20 dönem başkanı olarak 20 en büyük ekonominin bakanlar komitesinin başkanı olarak ve her ülkedeki hangi proje nasıl yürüyor hangi ekonomik program nasıl sonuç veriyor onu da bilen bir kişi olarak ben dinlediğimde anlamadım bu projeyi.

Demek ki bu bir hayal. Daha somut ayağı yere basan projeler gelirse muhalefet partilerinden biz de daha ciddiyetle inceleriz ama onun dışında çok üzerinde durmaya değer görmüyorum.

Bol keseden dağıtmak hiper enflasyon yaratır

Bu ülkede seçim öncesi bol keseden dağıttıktan sonra hiper enflasyon yaşanmıştır. Bakın halen bir kaynak zımmen gösteremiyorlar. Bu parayı verirseniz, yani bakın bu ülkede yüzde 50 yüzde 80 zamlar geldi. Ardından gelen buna bağlı gelen enflasyonlar o yapılan zamları da yok etti. Önemli olan bu maaşın rakamı değil maaşın alım gücüdür. Eğer sen para dağıtırsan para basmak zorunda kalırsın bu da paranın değerini düşürür.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN