Kılıçdaroğlu'ndan hükümete "Araklama Proje" cevabı

Kılıçdaroğlu'ndan hükümete "Araklama Proje" cevabı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “yüzyılın projesi” olarak duyurdukları projeye hükümetten gelen eleştirilere “Bizim projemizi onlar hayal bile edemezler” sözleri ile karşılık verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yenimahalle Sebze Hali'ni ziyaret ederek, Komisyoncular Derneği üyeleri ile kahvaltı yaptı.

Hali gezen ve esnafla sohbet eden Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerde partisine destek istedi.

 

"Araklama Fikir" sorusu

Bir gazetecinin CHP'nin Merkez Türkiye Projesi'ne, iktidar tarafından yöneltilen eleştirileri hatırlatarak, "Başbakan Davutoğlu, 'araklama fikir' olarak niteledi, ne dersiniz?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Kimden araklamışız " yanıtını verdi.

"O zamana niye hayata geçirmemiş"

"Kendisinin Stratejik Derinlik kitabında yer aldığını söyledi" denmesi üzerine ise Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"O zaman niye hayata geçirmemiş, engel olan mı vardı? Bizim projemizi onlar hayal bile edemezler. Ben özel bir tartışmanın içine girmek istemiyorum. Onlar Türkiye'yi yalnızlaştırdılar, biz Türkiye'yi dünyanın merkezi haline getireceğiz. Aramızda dünya kadar fark var.

Dolayısıyla biz Ortadoğu'ya da Orta Asya'ya da Kafkaslar'a da Avrupa'ya da hizmet veren, hizmet alan, üreten güçlü bir Türkiye'yi inşa edeceğiz, herkes bunu görecek.

 

"Proje yanlıştır demiyorlar"

 'Proje eğridir, yanlıştır' demiyorlar değil mi?  Diyemiyorlar. Zaten önemli olan bu. 'Bu proje yanlıştır' demedikleri sürece, bütün eleştirilerini ben sineye çekiyorum. O eleştirileri kabul ediyorum."

ANKARA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN