İstanbul'da beklenen kar yağışı geliyor

İstanbul'da beklenen kar yağışı geliyor

Uzun süredir kuraklıkla mücadele eden İstanbul'a nihayet kar yağışı geliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre, kar yağısı, Cuma günü öğleden sonra başlayıp Pazartesi'ye kadar devam edecek. Hava sıcaklıkları ise yarından itibaren 7 derece birden düşecek.

Geçtiğimiz hafta sonu yağan yağmur sonrası Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden sevindiren bir haber daha geldi. Meteoroloji'nin hava tahminlerine göre İstanbul'a yağacak karın 4 gün boyunca etkili olması bekleniyor. Diğer taraftan İstanbul yarından itibaren Sibirya üzerinden gelecek olan soğuk hava dalgasının etkisi altında kalacak.

Megakent İstanbul aylardır kuraklık tehdidi altında bulunuyor. Sonbahar ve kış aylarda beklenen yağmurların düşmemesi sonucu İstanbul'da barajların doluluk oranları son 10 yılın en düşük seviyesini gördü. Barajların doluluk oranı hafta sonu etkili olan yağmurlar ile yüzde 19 seviyesinden yüzde 21 seviyesine çıktı.

Yağmurlar İstanbul'a 8 günlük su kazandırdı. Öte yandan yağmurlu havanın bugün öğleden sonra şiddetli bir şekilde etkili olacağının uyarısı da yapıldı.

SİBİRYA SOĞUKLARI GELİYOR

Hafta sonu yağan yağmurların ardından İstanbul'a bir müjde de meteorolojiden geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün açıklamasına göre İstanbul yarından itibaren Sibirya üzerinden gelecek olan soğuk hava dalgasının etkisi altında kalacak.

Soğuk hava ile birlikte İstanbulluların aylardır hasret kaldığı kar yağışının da etkili olması bekleniyor. Cuma günü öğleden sonra başlaması beklenen kar yağışı Pazartesi günü akşam saatlerine kadar devam edecek. İstanbul'da yarın ise hava sıcaklıkları 7 derece birden düşecek.

İstanbul'da önümüzdeki 7 gün beklenen hava durumu şöyle;

Bugün yağmurlu en yüksek 15, en düşük 8 derece
Çarşamba yağmurlu en yüksek 8, en düşük 7 derece
Perşembe az yağmurlu en yüksek 7, en düşük 3 derece
Cuma kar yağışlı en yüksek 4, en düşük 2 derece
Cumartesi kar yağışlı en yüksek 4, en düşük 2 derece
Pazar kar yağışlı en yüksek 4, en düşük 2 derece
Pazartesi kar yağışlı en yüksek 5, en düşük 3 derece

karyagisi.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN