Meteoroloji 5 günlük hava durumu tahminlerini açıkladı | Yağmur ne zaman yağacak?

Meteoroloji 5 günlük hava durumu tahminlerini açıkladı | Yağmur ne zaman yağacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün haftalık değerlendirmesine göre 10 Aralık 2020 Perşembe günü itibarıyla Orta Akdeniz üzerinden gelecek olan ılık ve yağışlı hava, güney, batı ve iç bölgelerde etkisini sürdürecek.

Özellikle İzmir ve yakınlarında perşembe günü itibarıyla 3 gün boyunca yerel kuvvetli ve aralıklı olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış etkisini gösterecek. Meteoroloji, İstanbul, Ankara, Çanakkale, Edirne, Erzurum, Trabzon olmak üzere tüm ülke genelinde 5 günlük hava tahminlerini açıkladı.

YAĞMUR NE ZAMAN YAĞACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi, Türkiye genelinde 1 haftalık hava tahminini açıkladı. 10 Aralık 2020 Perşembe günü itibarıyla Orta Akdeniz üzerinden gelecek yağışlı ve ılık sistemlerin etkisinin hissedileceği vurgulandı.

KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

Önümüzdeki hafta ortasına dek güney, batı ve iç bölgelerde aralıklarla görülecek olan yağışların, genellikle Batı Akdeniz ve Kıyı Ege’de bazen kuvvetli olacağı vurgulandı.

KAR YAĞACAK MI?

Yağışların çoğunlukla sağanak ve yağmur, batı ve güney kıyılarda ise yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğusuyla Doğu Anadolu'nun doğu ve kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı açıklandı.

Hava sıcaklıklarında Türkiye genelinde önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normallerinin biraz üstünde seyretmeyi sürdüreceği tahmini paylaşıldı.

İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR’DE HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

Üç büyük kent İstanbul, Ankara ve İzmir’de 3 gün boyunca beklenen hava durumlarının şöyle olması bekleniyor:

İzmir’in; 3 gün boyunca yerel kuvvetli ve aralıklı olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. En yüksek sıcaklıklar 17 ila 19 dereceler arasında seyredecek.

İstanbul; 10 Aralık Perşembe günü çok bulutlu ve parçalı bulutluyken yağış beklenmiyor. cumartesi ve Cuma günleri ise çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı olacak. En yüksek sıcaklıklar 15 ila 16 dereceler arasında olacak.

Ankara; 10 Aralık Perşembe parçalı az bulutlu ve yağış yağmayacağı tahmin ediliyor. Cuma ve cumartesi günleri ise çok bulutlu, aralıklarla yağmurlu geçmesi bekleniyor. En yüksek sıcaklıklar 11 ila 13 dereceler arasında olacak.

HAVA TAHMİNLERİ

Meteoroloji’den yapılan son değerlendirmelere göre: Türkiye genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Anadolu'nun doğusu ve Artvin çevreleriyle zamanla Çanakkale, Edirne ve Antalya çevrelerinin yağışlı geçeceği düşünülüyor. Yağışların; gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar, yağış alan diğer bölgelerde sağanak ve yağmur şeklinde olacağı vurgulanıyor. Gece ve sabah saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayıyla beraber iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis yaşanması bekleniyor.

RÜZGAR: Çoğunlukla doğu ve güney, bazen güneydoğu kesimlerde kuzey yönlerden hafif, bazen de orta kuvvette esmesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı ve ülke genelinde mevsim normallerinin üstünde seyredeceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

Güncel Meteorolojik Uyarı Bulunmamaktadır.

yagmur-ne-zaman-yagacak-meteoroloji-hava-durumu-tahminlerini-acikladi.jpg

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, Çanakkale ve Edirne çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin güney ve doğusunda gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

EDİRNE 10°C, 15°C
Parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

İSTANBUL 10°C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu

KIRKLARELİ 8°C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu

KOCAELİ 13°C, 24°C
Parçalı ve çok bulutlu

EGE
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren kıyı kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR 1°C, 12°C
Parçalı bulutlu

DENİZLİ 8°C, 15°C
Parçalı yer yer çok bulutlu

İZMİR 13°C, 19°C
Parçalı çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı

MUĞLA 5°C, 14°C
Parçalı çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı

AKDENİZ
Parçalı, batısının yer yer çok bulutlu, yarın (Perşembe) Antalya çevreleri ile Isparta'nın güney, Burdur'un doğu kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA 8°C, 20°C
Parçalı bulutlu

ANTALYA 11°C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Perşembe) sabah saatlerinden itibaren sağanak yağışlı

HATAY 5°C, 16°C
Parçalı ve az bulutlu

MERSİN 12°C, 20°C
Parçalı bulutlu

İÇ ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

ANKARA 1°C, 14°C
Parçalı ve az bulutlu

ÇANKIRI 1°C, 9°C
Parçalı ve az bulutlu

ESKİŞEHİR 1°C, 14°C
Parçalı ve az bulutlu

KONYA 2°C, 14°C
Parçalı ve az bulutlu

BATI KARADENİZ
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

BOLU 0°C, 14°C
Parçalı ve az bulutlu

DÜZCE 2°C, 15°C
Parçalı ve az bulutlu

KASTAMONU 0°C, 9°C
Parçalı ve az bulutlu

ZONGULDAK 10°C, 17°C
Parçalı ve az bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı, doğusunun yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Artvin çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği bekleniyor.

AMASYA 1°C, 12°C
Parçalı ve az bulutlu

SAMSUN 9°C, 17°C
Parçalı bulutlu

TOKAT 0°C, 13°C
Parçalı ve az bulutlu

TRABZON 9°C, 16°C
Parçalı ve çok bulutlu

DOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde bölgenin doğusunun yağmur ve karla karışık yağmur yer yer hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde kuzeydoğusunda yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ERZURUM -4°C, 4°C
Parçalı ve çok bulutlu

KARS -8°C, 1°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde hafif kar yağışlı

MALATYA 1°C, 7°C
Parçalı bulutlu

VAN 2°C, 7°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde yağmur ve karla karışık yağmur, yüksekleri yer yer hafif kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu, doğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin doğu kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

DİYARBAKIR 1°C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu, zamanla az bulutlu

GAZİANTEP 2°C, 14°C
Parçalı ve az bulutlu

SİİRT 3°C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu

ŞANLIURFA 5°C, 15°C
Parçalı ve az bulutlu

DENİZLERDE HAVA
Ege’de fırtına bekleniyor.

KARADENİZ
Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Rüzgar: Doğu ve güneydoğudan 4 ila 6 (30-50km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m; Görüş: İyi.

MARMARA
Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Güney ve güneydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi.

EGE
Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı; Rüzgar: Güney ve güneydoğudan 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 3,0 ila 4,0m, Görüş: Orta.

AKDENİZ
Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Rüzgar: Batı Akdeniz’de doğu ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40km/sa), zamanla batısında 4 ila 6 (30-50km/sa), Doğu Akdeniz’de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ
Hava Durumu: Çok bulutlu, ilk saatlerde karla karışık yağmurlu; Rüzgar: Kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN