Kar ne zaman yağacak? İşte meteorolojinin hava durumu tahminleri

Kar ne zaman yağacak? İşte meteorolojinin hava durumu tahminleri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul, Ankara, İzmir, Trabzon, Zonguldak, Diyarbakır Erzurum ve Türkiye geneli için hava tahminlerini açıkladı. Paylaşılan son bilgilere göre; yurdun bazı bölgelerinde kar ve don olayı yaşanacak.

Meteoroloji’den yapılan tahminlere göre; Kuzey Ege ve Marmara’da poyraz etkili, Akdeniz'de fırtına olması bekleniyor. Güneydoğu Anadolu ile Karadeniz’de sağanak yağış etkili olurken, Doğu Karadeniz’de ise sağanak yağışın yerini kar yağışına bırakacağı belirtiliyor. İç bölgelere de don ve buzlanma uyarısı yapıldı.

KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre Türkiye genelinin parçalı, doğu ve kuzey kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Doğu ve Orta Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'nun güneyi ile Sinop, Hatay ve Şırnak çevrelerinin hafif yağmur ve sağanak yağışlı olacağı ifade ediliyor. Ardahan, Gümüşhane ve Hakkâri bölgeleriyle Artvin'in iç bölümlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği aktarıldı.

BUZLANMA VE DON UYARISI

Marmara'nın güneydoğusu, İç Anadolu, İç Ege ile Karadeniz'in iç kesimlerinde sis ve pus olayı bekleniyor. Doğu ve İç kesimlerde don ve buzlanma olayı görülmesi bekleniyor.

SICAKLIK DÜŞECEK

Hava sıcaklığının İç Anadolu ve iç Ege ile Doğu ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde 2 ila 5 derece birden düşerek mevsim normallerinin altına ineceği, diğer bölgelerde de önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normalleri civarında izleyeceği belirtiliyor.

kar-ne-zaman-yagacak-iste-meteorolojinin-hava-durumu-tahminleri.jpg

FIRTINA VE RÜZGÂRA DİKKAT

Rüzgârın çoğunlukla kuzeyli yönlerden hafif, bazen de orta kuvvette, Kuzey Ege kıyıları, Marmara'nın güneyi ile Batı Akdeniz'in iç bölgelerinde kuzeydoğu ve kuzey yönlerden kuvvetli ve kısa zamanlı fırtına (40-70 km/sa) biçiminde eseceği ifade ediliyor.

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

ANKARA: 9°C Parçalı ve az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İSTANBUL: 13°C Parçalı ve çok bulutlu

ANTALYA: 21°C Parçalı ve az bulutlu

İZMİR: 16°C Parçalı ve az bulutlu

TRABZON: 13°C Çok bulutlu ve yağmurlu

ZONGULDAK: 12°C Parçalı ve yer yer çok bulutlu

DİYARBAKIR: 15°C Parçalı ve çok bulutlu

ERZURUM: 5°C Parçalı, zamanla çok bulutlu

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN