İsveç Kralı’ndan ülkesine korona eleştirisi: Sürü bağışıklığı stratejisi ‘başarısız' oldu

İsveç Kralı’ndan ülkesine korona eleştirisi: Sürü bağışıklığı stratejisi ‘başarısız' oldu

İsveç Kralı 16. Carl Gusta, koronavirüse karşı 'sürü bağışıklığı' stratejisi ile mücadele eden ülkesini eleştirdi: Başarısız olduk.

İsveç Kralı 16. Carl Gustaf, 2020 yılının korkunç bir sene olduğunu ifade ederek, ülkesindeki koronavirüs stratejisinin başarısız olduğunu açıkladı.  

BBC Türkçe’nin haberine göre, Noel döneminde yapılan yıllık değerlendirme programında konuşan İsveç Kralı, "Başarısız olduğumuzu düşünüyorum. Çok sayıda insan öldü, bu korkunç bir şey" dedi.  

İsveç halkının zor koşullarda çok büyük acılar yaşadığını dile getiren Kral, şunları söyledi:  

İnsan, ölen yakınlarına veda edemeyen aile fertlerini düşünüyor. Bu travmatik ve zorlu bir deneyim olmalı.  

Son zamanlarda daha açıktan hissediliyor, daha yakınımıza geldi. Kimse böyle bir şey istemez.

kral.jpg

KORONA İLE MÜCADELEDE GÖNÜLLÜLÜK ESAS ALINDI  

İsveç, kurallara uymayanlara karşı yasal yaptırımlar yerine, yurttaşların sorumluluk duygularına ve sivil görevlerine hitap edecek şekilde gönüllülük esas alındı ve sadece tavsiyelerde bulunma yöntemini izledi. 

Ülke çapında kısıtlamalara gidilmedi, maske takma zorunluluğu getirilmedi, barlar ve restoranlar açık kaldı. 

Ancak bu hafta başında, başkent Stockholm'deki okullardan, 13-15 yaş grubundaki öğrenciler için ilk fırsatta uzaktan eğitime geçmeleri istendi. 

7 Aralık'ta da 16 yaş üzeri öğrencilerin online eğitime geçmesi kararlaştırılmıştı. 

Noel dönemi için de yeni sosyal mesafe tavsiyeleri yayımlandı. Noel kutlamalarında en fazla 8 kişinin mümkünse dışarıda bir araya gelmesi, otobüs ve trenlerden kaçınılması tavsiye edildi. 

Konserler, spor müsabakaları ve gösterileri sınırlayacak şekilde, en fazla 8 kişinin kamuya açık alanlarda bir araya gelmesi kuralı devam ediyor. 

SÜRÜ BAĞIŞIKLIĞI STRATEJİSİ ELEŞTİRİLDİ  

Koronavirüs salgınına karşı diğer ülkelerden farklı bir yaklaşım benimseyen ve 'sürü bağışıklığı' stratejisi ile kısıtlamalara gitmeyen İsveç eleştirilere maruz kalmıştı. 

8 BİNE YAKIN CAN KAYBI YAŞANDI  

10 milyon nüfusa sahip İsveç'te toplam 350 bin koronavirüs vakası tespit edildi, Covid-19 nedeniyle 7.800 can kaybı oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN