ABD'den Moderna aşısına ilk onay! Güvenli olduğu teyit edilen ikinci aşı olacak

ABD'den Moderna aşısına ilk onay! Güvenli olduğu teyit edilen ikinci aşı olacak

Moderna’nın aşısı, FDA’ya tavsiye kararı sunan bilim kurulunun onayından geçti. Onay sürecinin tamamlanmasının ardından güvenli olduğu ve etkinliği teyit edilen ikinci aşı olacak.

Moderna'nın geliştirdiği koronavirüs aşısı, ABD Gıda ve İlaç Dairesi'ne (FDA) tavsiye kararı sunan bilim kurulunun onayından geçti.

FDA’daki son toplantıda 20 "evet" oyu ve bir uzmanın çekimser kalmasının ardından, Moderna'nın yüzde 94,1 etkili olduğu açıklanan koronavirüs aşısının, 18 yaş ve üzeri kişilerde kullanılmasını tavsiye etti. 

Panelin tavsiyesinin ardından FDA'nın, aşının kullanımına bugün onay vermesi bekleniyor. 

Resmi onayın ardından yaklaşık 5,9 milyon doz aşı, ABD içinde dağıtıma çıkacak. 

Moderna'nın aşısı, onay sürecinin tamamlanmasıyla güvenli olduğu ve etkinliği teyit edilen ikinci aşı olacak. 

FDA, geçen cuma günü de Pfizer ve BioNTech'in geliştirdiği Kovid-19 aşısı için onay vermişti. 

Buzdolabı sıcaklıklarında muhafaza edilebilen Moderna'nın Kovid-19 aşısının, dağıtımının da daha kolay olması bekleniyor. 

FDA AŞI İÇİN OLUMLU SİNYALLER VERMİŞTİ 

Daha önce Almanya merkezli BioNTech ve ABD'li ilaç devi Pfizer'ın ortak geliştirdiği aşının yaygın kullanımına onay veren FDA, Moderna’nın aşısı için de yeşil ışık yakmıştı.  

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, Moderna’nın koronavirüse karışı geliştirdiği mRNA-1273 adlı aşının acil kullanım beklentilerini karşıladığı ifade edildi.   

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN