Son dakika! FDA, Moderna aşısına acil kullanım onayı verdi

Son dakika! FDA, Moderna aşısına acil kullanım onayı verdi

Son dakika haberi... ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), Moderna tarafından geliştirilen Kovid-19 aşısının acil kullanımına onay verdi.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), bugün ülkede Moderna şirketi tarafından geliştirilen, ülkenin ikinci koronavirüs (corona virüs) aşısının acil kullanımına onay verdi. 

FDA'dan yapılan açıklamada, söz konusu aşının 18 yaş ve üstü bireylerde kullanılmak üzere ABD'de dağıtımına izin verildiği kaydedildi. 

FDA Komisyon üyesi Stephen Hahn, açıklamasında "Kovid-19'un önlenmesi için şu anda iki aşının mevcut olmasıyla birlikte FDA, ABD'de her gün çok sayıda hastaneye yatış ve can kaybına neden olan bu küresel salgına karşı mücadelede önemli bir adım daha attı" ifadelerini kullandı. 

 

Hahn, "İki Kovid-19 aşısına, FDA'nın açık ve şeffaf bilimsel inceleme süreci sayesinde, Amerikan halkının FDA'dan beklediği acil durum kullanım yetkisini desteklemek için gerekli olan sıkı güvenlik, etkinlik ve üretim kalitesi standartlarına bağlı kalarak hızlandırılmış bir zaman çerçevesinde onay verildi" diye konuştu. 

ABD Başkanı Donald Trump ise konuya ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Tebrikler, artık Moderna aşısı hazır!" yorumunu yaptı. 

TRUMP SİNYALİ VERMİŞTİ  

Onay öncesi açıklama yapan Trump, “Moderna’nın aşısı büyük bir çoğunlukla onay aldı. Dağıtımına hemen başlanacak” ifadelerini kullandı.  

Kısa süre sonra salgınla ilgili bir mesaj daha paylaşan Başkan Trump, “Çin virüsü, Avrupa ve dünyanın diğer bölgelerini sertçe vuruyor. Aşılar yolda” yazmıştı.  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN