Fransa pazar günü aşılama çalışmalarına başlıyor

Fransa pazar günü aşılama çalışmalarına başlıyor

Avrupa Birliği'nin (AB) önemli ülkelerinden Fransa, 27 Aralık Pazar günü yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı aşılama çalışmalarına başlıyor.

Küresel salgın Kovid-19'un en çok etkili olduğu ülkelerden biri olan Fransa'da Sağlık Bakanı Olivier Veran, verdiği mülakatta "Pazar günü aşılamaya başlayacağız" açıklamasını yaptı.

Twitter'da Europe 1 radyosuna verdiği mülakatın videosunu paylaşan Veran, Kovid-19 aşılama programının ilkin nüfusun en savunmasız gruplarına uygulanacağını duyurdu. 

Sputnik'in aktardına göre, Veran, özellikle Britanya'dan gelen koronavirüsün mutasyona uğradığı haberleriyle ilgili yurttaşları dikkatli olmaya çağırırken, önlem olarak Britanya ile sınırları kapattıklarını da belirtti.

Britanya, Kanada ve ABD'nin ardından geçen hafta AB de BioNTech- Pfizer aşısına acil kullanım yetkisi verdi. 

450 milyon nüfuslu AB, aşılama sürecinde geç kalmakla eleştiriliyordu. 

Britanya'da koronavirüsün mutasyona uğradığının ortaya çıkmasının ardından geliştirilen aşıların yeni türeve karşı etkili olup olmayacağı tartışılıyor. Pek çok uzman aşıların mutasyon türevine karşı da etkili olacağı görüşünde.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN